Ελλάδα|27.05.2022 08:23

Θεσσαλονίκη: Στον Εισαγγελέα οι συλληφθέντες από τα επεισόδια στο ΑΠΘ - Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Επεισόδια στο ΑΠΘ (thes.gr)
Επεισόδια στο ΑΠΘ (thes.gr)
Επεισόδια στο ΑΠΘ (thes.gr)
Επεισόδια στο ΑΠΘ (thes.gr)
Τραυματίας φοιτητής στο ΑΠΘ (thestival.gr)
Τραυματίας φοιτητής στο ΑΠΘ (thestival.gr)

Στον εισαγγελέα θα οδηγηθούν το πρωί της Παρασκευής οι τρεις νεαροί, ένας 21χρονος και δύο 22χρονοι, που συνελήφθησαν κατά τα χθεσινά επεισόδια στο ΑΠΘ. Στις 9:00 το πρωί έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης. Λίγο αργότερα αναμένεται να γίνουν δύο συγκεντρώσεις από φοιτητές εντός του πανεπιστημιακού χώρου, η μία στις 10:00 στον χώρο στάθμευσης του Μαθηματικού και η άλλη στις 11:00 στην πλατεία Χημείου.

Στο νοσσκομείο τραυματίας φοιτητής 

Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν φοιτητές πλησίασαν τις δυνάμεις των ΜΑΤ και αυτοί τους απώθησαν. Μάλιστα ένας φοιτητής ΤΕΦΑΑ, 20 ετών, τραυματίστηκε στο πρόσωπο από χειροβομβίδα κρότου λάμψης που έσκασε δίπλα του. Ο 20χρονος φοιτητής του ΤΕΦΑΑ μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Οι φωτογραφίες με τον νεαρό φοιτητή, που βρίσκονταν τραυματισμένος στο έδαφος γεμάτος με αίματα, έκαναν ήδη τον γύρο του διαδικτύου προκαλώντας αντιδράσεις.

Άμεσα δίπλα του έσπευσαν σοκαρισμένοι συμφοιτητές του προκειμένου να τον βοηθήσουν. Πριν διακομιστεί στο νοσοκομείο, έλαβε τις πρώτες βοήθειες από τους διασώστες στο ΕΚΑΒ. Ο 20χρονος φοιτητής ΤΕΦΑΑ τραυματίστηκε στο πρόσωπο, όταν χειροβομβίδα κρότου λάμψης έσκασε δίπλα του, όπως υποστηρίζουν οι φοιτητές. Ο νεαρός φέρει μικρά θλαστικά τραύματα στο κεφάλι και στο κάτω χείλος. Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την αστυνομία εκτός από τον φοιτητή τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός.

Πετροπόλεμος μέχρι αργά τη νύχτα

Η ένταση μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας συνεχίτηκε και το απόγευμα  της Πέμπτης. Μετά από κάλεσμα διαφόρων οργανώσεων και ομάδων, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πλατεία Καμάρας, περίπου τριών χιλιάδων 3.000 ατόμων. Όταν ο κύριος όγκος των διαδηλωτών επέστρεψε στο ΑΠΘ άτομα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά τους επιτέθηκαν μπροστά στη Γεωπονική Σχολή -δίπλα στη Σχολή Βιολογίας, όπου κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη- με δεκάδες μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρούσαν το σημείο, εντός του campus. Οι δυνάμεις της ΕΛΑΣ απάντησαν με χειροβομβίδες κρότου λάμψης και ρίψη δακρυγόνων.

Συνολικά, προσήχθησαν εννέα άτομα, εκ των οποίων συνελήφθησαν τα τρία, ενώ προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

μολότοφΔιαδηλώσειςαστυνομίαΑΠΘειδήσεις τώραφοιτητές ΑΠΘ