Ελλάδα|28.05.2022 18:18

Αρπαγή 6χρονου από την Κηφισιά: Ο Νορβηγός πατέρας του Ράινερ λέει ότι τον πήρε γιατί η μητέρα του αρνείται να τον πάει στον γιατρό

Newsroom

Στη Νορβηγία βρίσκεται ο 6χρονος Ράινερ Τζέισον Πέντερσεν, τον οποίο άρπαξε κουκουλοφόρος από το σπίτι του στην Κηφισιά την ώρα που βρισκόταν μέσα με τη γιαγιά του την Τρίτη, 24 Μαΐου.

Έχω την πλήρη κηδεμονία και η μητέρα δε με αφήνει να δω το παιδί 

Ο Νορβηγός πατέρας του μικρού αγοριού εξήγησε τους λόγους για τους οποίους πήρε με αυτό τον τρόπο το παιδί στον ΑΝΤ1. Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι δεν άρπαξε τον γιο του, αλλά τον πήρε προκειμένου να προστατεύσει την υγεία και την ασφάλειά του λόγω του ότι «η μητέρα του αρνείται να τον πάει στον γιατρό». «Η μητέρα να πάει στο γιατρό και να δει την ψυχοσύνθεσή της», δήλωσε ο ίδιος και σημείωσε ότι, «ο γιος μου κι εγώ είμαστε καλά και δεν έχει ρωτήσει για τη μητέρα του». Ο πατέρας του παιδιού ισχυρίστηκε ότι, η μητέρα και πρώην σύντροφός του, δεν τον αφήνει να δει τον γιο του, του οποίου και έχει την πλήρη κηδεμονία. «Έχω την πλήρη κηδεμονία του παιδιού και η μητέρα δε με αφήνει να το δω», υπογράμμισε.

Στο κανάλι μίλησε και η θεία της μητέρας του 6χρονου, Εμμανουέλα Τερζοπούλου, η οποία ισχυρίστηκε ότι «δεν έχει ακόμα εκδικαστεί η οριστική επιμέλεια, έχει δοθεί προσωρινή επιμέλεια στη μητέρα».

«Οι δικαστικές αποφάσεις βγήκαν μετά την αποχώρηση της μητέρας από τη Νορβηγία, με τη συναίνεση του πατέρα», σημείωσε η ίδια η οποία σημείωσε ότι, η αποχώρηση της μητέρας και του παιδιού από τη Νορβηγία είχε συμφωνηθεί προφορικά και αποδεικνύεται μέσω των μηνυμάτων που έχουν σταλεί μεταξύ των γονέων. «Στα ελληνικά δικαστήρια ήταν παρών σε όλα τα δικαστήρια ο πατέρας, ενώ στα νορβηγικά έγιναν ερήμην της μητέρας, η οποία δεν ειδοποιήθηκε», είπε. Η κ. Τερζοπούλου συμπλήρωσε ότι, «τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν κατατεθεί στην Ελλάδα από τον πατέρα, για να επιστραφεί το παιδί, με την αιτιολογία ότι είχε γίνει αρπαγή, απορρίφθηκαν. Έχουν καταφύγει δευτεροδίκως στον Άρειο Πάγο και δεν έχει εκδικαστεί ακόμα».

αρπαγήΝορβηγίαειδήσεις τώραΚηφισιά