Ελλάδα|11.02.2019 17:56

Καλαμαριά: Συνεχίζεται η ένταση για τον 12χρονο μαθητή

Newsroom

Νέο περιστατικό σημειώθηκε την Δευτέρα (11/02) στο 2ο γυμνάσιο της Καλαμαριάς μετά τη δημοσιοποίηση της υπόθεσης του 12χρονου μαθητή για τον οποίο πραγματοποιήθηκε κατάληψη ώστε να απομακρυνθεί από τη σχολική μονάδα.

Όπως δημοσιοποιήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, ομάδα αντιεξουσιαστών που φέρει την ονομασία «Συλλογικότητα αναρχικών από τα ανατολικά», βρέθηκε σήμερα στο σχολείο πετώντας τρικάκια και μοιράζοντας κείμενο για την αντιμετώπιση που είχε ο μαθητής από τόσο από μερίδα συμμαθητών του, όσο και από γονείς μαθητών και από το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Στο μεταξύ σε  εξέλιξη βρίσκεται η προκαταρκτική έρευνα στο τμήμα αντιμετώπισης ρατσιστικής βίας της Ασφάλειας έτσι ώστε να διερευνηθεί η υπόθεση και να διαπιστωθεί εάν στοιχειοθετούνται ποινικές ευθύνες για την κατάληψη μαθητών στο 2ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς, οι οποίοι αντέδρασαν με αυτόν τον τρόπο στην επιθετική συμπεριφορά του 12χρονου συμμαθητή τους.

Παράλληλα, από την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων ερευνώνται όλες οι καταγγελίες και οι κατηγορίες σε βάρος του 12χρονου για σεξουαλική παρενόχληση. Την Δευτέρα (11/02) ο σύλλογος των καθηγητών του σχολείου αναμένεται να πραγματοποιήσει προκαταρκτική συνεδρίαση όπου μαθητές και γονείς θα καταθέσουν τις θέσεις τους για την υπόθεση, ωστόσο, το διακύβευμα της τελικής συνεδρίασης θα είναι η αλλαγή ή μη του σχολικού περιβάλλοντος.

Μέσα στην εβδομάδα αναμένονται στο σχολείο και ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κ.Μακεδονίας, Παναγιώτης Ανανιάδης καθώς και ο διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης Απόστολος Αποστολίδης. Πριν περίπου δέκα μέρες σε συνεδρίαση των αρμοδίων οργάνων έπεσε στο τραπέζι η πρόταση ο μαθητής να παρακολουθήσει κατ' οίκον μαθήματα μέχρι το τέλος της χρονιάς. Ωστόσο, η πρόταση αυτή δεν προχώρησε και η προσεχής εβδομάδα αναμένεται να αποβεί καθοριστική για το μέλλον του μαθητή.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

σχολείοκατάληψηΘεσσαλονίκη