Ελλάδα|06.06.2022 11:00

Πανελλήνιες 2022: Οι απαντήσεις στα Μαθηματικά

Newsroom

Με τρία μαθήματα, ανάμεσά τους και τα Μαθηματικά, συνεχίστηκαν σήμερα οι πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψηφίους των ΓΕΛ.

Το ethnos.gr σε συνεργασία με το Νέο Φροντιστήριο δημοσιεύει τις απαντήσεις για όλα τα θέματα που εξετάζονται οι μαθητές.

Δείτε τις απαντήσεις στα θέματα των Μαθηματικών

Πώς κρίνονται τα φετινά θέματα στα Μαθηματικά

Τα φετινά θέματα θεωρούνται σε γενικές γραμμές βατά για το σύνολο των υποψηφίων, κλιμακούμενης δυσκολίας και απευθύνονται σε μαθητές οι οποίοι δούλεψαν μεθοδικά και συστηματικά καθ' όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς.

Πιο αναλυτικά μπορούμε να πούμε ότι τα επιμέρους θέματα έχουν ως εξής:

  • Το θέμα Α είναι ένα κλασικό ζήτημα θεωρίας με απόδειξη ενός θεωρήματος, διατύπωση ορισμών και ερωτήσεις Σωστού -Λάθους.
  • Στο θέμα Β ελέγχονται βασικές γνώσεις του 1ου κεφαλαίου, όπως η σύνθεση, η αντίστροφη και η εξέταση υποθέσεων του θεωρήματος Ενδιαμέσων τιμών και θα τα χαρακτηρίζαμε ως βατά και πολύ καλά δουλεμένα θέματα σχεδόν από όλους τους υποψήφιους. Το δεύτερο υποερώτημα του Β3 είναι πιο απαιτητικό.
  • Το θέμα Γ είναι μία άσκηση του διαφορικού λογισμού. Έχει κλιμάκωση ως προς τη δυσκολία σε σχέση με το Β θέμα αλλά και πάλι θα το χαρακτηρίζαμε προσιτό ως προς τα ερωτήματα Γ1 και Γ2. Το ερώτημα Γ3 είναι ένα ζήτημα ρυθμού μεταβολής το οποίο παραδοσιακά δυσκολεύει τους μαθητές, αλλά ύστερα από μία προσεκτική ανάγνωση και κατανόηση δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες.
  • Το θεμα Δ καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του διαφορικού Λογισμού και η επίλυση του θέματος αυτού προϋποθέτει πολύ καλή προετοιμασία και βαθιά κατανόηση των εννοιών, παράλληλα με σύνθετη σκέψη και κριτική ικανότητα των μαθητών. Είναι ένα θέμα υψηλότερου δείκτη δυσκολίας για καλά διαβασμένους και προετοιμασμένους μαθητές.

Όλες οι ειδήσεις:

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχονται ισχυρές βροχές, καταιγίδες και χαλάζι μέχρι την Παρασκευή

Πανικός στον αέρα με άγρια κόντρα Γ. Τσίπρα και Α. Γεωργιάδη: «Είσαι γελοίος» - «Εσύ είσαι και ένοχος»

Tα βάζει με τα μεγαθήρια των Κυκλάδων: Το νησί με τις χαμηλές τιμές και το καταπληκτικό φαγητό που φέτος έχει την τιμητική του

βάσεις πανεπιστήμιαμαθηματικάΑπαντήσεις Πανελλαδικώνπανελλαδικές 2022μαθητέςειδήσεις τώραπανελλήνιες εξετάσειςΛύκειαΠανελλήνιες 2022