Ελλάδα|06.06.2022 14:29

Φωτιά στη Λούτσα: Καλύτερη η εικόνα του μετώπου - Πού έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων

Newsroom

Καλύτερη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το μεσημέρι της Δευτέρας στην Αρτέμιδα Σπάτων. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, καθώς οι φλόγες έκαιγαν κοντά σε σπίτια.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα του μετώπου είναι καλύτερη και η πυρκαγιά βρίσκεται σε ύφεση.

Ωστόσο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν την επιχείρηση της κατάσβεσης. Παράλληλα, έχει -προληπτικά- διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Αγίου Ιωάννου από το ύψος της οδού Νέστορος, στο ρεύμα προς το μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου.

«Απειλήθηκαν σπίτια αλλά η επέμβαση ήταν άμεση»

Η φωτιά ξεκίνησε από χαμηλά και κινήθηκε προς τα πάνω, προς έναν λόφο της Αρτέμιδας. Μάλιστα, απειλήθηκαν σπίτια, όπως αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος Σπάτων-Αρτέμιδας Δημήτρης Μάρκου.

«Ευτυχώς όλα δείχνουν ότι η φωτιά ελέγχεται αυτή τη στιγμή και σε αυτό βοηθούν και οι συνθήκες που επικρατούν», είπε αρχικά ο κ. Μάρκου και στη συνέχεια τόνισε: «Η επέμβαση ήταν άμεση και αυτή τη στιγμή επιχειρούν οι πυροσβεστικές και εθελοντικές ομάδες, αλλά κυρίως ένα ελικόπτερο, καθώς υπάρχει εστία και σε μια δύσβατη περιοχή, όπου δεν μπορούν να επιχειρήσουν οι επίγειες δυνάμεις. Στην αρχή η φωτιά πλησίασε σπίτια τα οποία απειλήθηκαν και μάλιστα κάηκαν κάποια δέντρα σε αυλές, ωστόσο αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει τέτοιος κίνδυνος. Το επεισόδιο βρίσκεται σε ύφεση και σπίτια δεν κινδυνεύουν».

Στο τέλος ο κ. Μάρκου προσέθεσε: «Το θέμα είναι ότι οι εστίες δείχνουν πως είναι περισσότερες από μία και αυτό μας βάζει σε κάποιες υποψίες».

Το ελικόπτερο συνεχίζει να επιχειρεί με διαρκείς ρίψεις νερού μέσα σε δύσβατο σημείο, εκεί όπου έχει περιοριστεί αυτή τη στιγμή η φωτιά, ενώ οι επίγειες δυνάμεις ενεργούν για να μην επεκταθεί ή να μην κινηθεί προς άλλη κατεύθυνση.

Πώς ξεκίνησε η φωτιά

Η πυρκαγιά ξεκίνησε λίγο πριν τις 13:00 σε χαμηλή βλάστηση στη συμβολή των οδών Μακεδονομάχων και Νικηταρά.

Άμεσα έσπευσαν για κατάσβεση δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και ειδικότερα 42 πυροσβέστες με 16 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, εθελοντές πυροσβέστες και υδροφόρες ΟΤΑ.

Από αέρος συνέδραμαν δύο αεροσκάφη Καναντέρ και ένα ελικόπτερο Έρικσον.

Εικόνες από το μέτωπο

Οι εικόνες που μεταδόθηκαν κατά την έναρξη της φωτιάς ήταν ανησυχητικές, καθώς οι φλόγες φαίνονταν κοντά στα σπίτια.

Ωστόσο, λίγη ώρα μετά η πυρκαγιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο.

Όλες οι ειδήσεις:

Πανελλήνιες 2022: Τα θέματα και οι απαντήσεις σε Μαθηματικά, Βιολογία, Αρχαία Ελληνικά

Πανικός στον αέρα με άγρια κόντρα Γ. Τσίπρα και Α. Γεωργιάδη: «Είσαι γελοίος» - «Εσύ είσαι και ένοχος»

Tα βάζει με τα μεγαθήρια των Κυκλάδων: Το νησί με τις χαμηλές τιμές και το καταπληκτικό φαγητό που φέτος έχει την τιμητική του

φωτιά τώραΣπάταΛούτσαφωτιάπυρκαγιάΑρτέμιδαειδήσεις τώραπυροσβεστική