Πυρκαγιές: Οι συνεχείς κεραυνοί θέτουν σε επιφυλακή την Πυροσβεστική - 54 φωτιές σε 24 ώρες
NewsroomΟ εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός προχώρησε σε δηλώσεις για τις φωτιές των τελευταίων ημερών και προειδοποίησε ότι τις τελευταίες ώρες καταγράφεται έντονη κεραυνική δραστηριότητα και για τον λόγο αυτό οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι σε επιφυλακή.
Από κεραυνό ξεκίνησε εξάλλου και η πυρκαγιά στην Περαχώρα Λουτρακίου, η οποία ξέσπασε τη Δευτέρα και «σε μιάμιση ώρα οριοθετήθηκε», σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής.
Όπως υπογράμμισε, μόνο το τελευταίο 24ωρο ξέσπασαν 54 φωτιές, ενώ το τελευταίο τριήμερο όλοι οι φορείς της Πολιτικής Προστασίας κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν 157 πυρκαγιές.
Μιλώντας για τη φωτιά που ξεκίνησε από την Άνω Γλυφάδα το μεσημέρι του Σαββάτου (4/6) και έκαψε κατά κύριο λόγο τη Βούλα, την χαρακτήρισε «δύσκολη» και πρόσθεσε ότι προκάλεσε υλικές ζημιές.
«Είμαστε ακόμη στην αρχή του καλοκαιριού», είπε ο κ. Αρτοποιός, όσο προχωράμε οι φωτιές θα γίνονται και περισσότερες, ενώ έστειλε το μήνυμα πως «θέλουμε δίπλα μας κάθε πολίτη, επειδή η προσπάθεια πρέπει να είναι συλλογική».
- Είδαμε την «Οδύσσεια» του Νόλαν: Τρίωρο χασμουρητό και Δούρειος Ίππος στην αισθητική μας - Ο Όμηρος; Απών!
- ΑΑΔΕ: Άνοιξε η ρύθμιση των 72 δόσεων - Από πότε ισχύει και ποιες οφειλές υπάγονται
- Συγκλονίζει ο Μάριος Φραγκούλης: «Ζήτησα να φωνάζω τη θεία μου "μητέρα" για να σταματήσουν να με κοροϊδεύουν»
- Λορέντζο Καριέρε: Βαρύ το κλίμα στην κηδεία του – Συντετριμμένη η Έλενα Κατραβά, σπαρακτικό «αντίο» από τον Γιώργο Ελεύθερα