Ελλάδα|08.06.2022 22:26

Η αμύθητη περιουσία του Γιώργου Τράγκα, στο μικροσκόπιο του οικονομικού εισαγγελέα – Οι λόγοι που ανοίγει έρευνα

Σοφία Φασουλάκη

Μετά το 60σέλιδο πόρισμα της Αρχής Καταπολέμησης Βρώμικου Χρήματος με το οποίο δεσμεύεται η περιουσία δύο συνεργατών του Γιώργου Τράγκα και της συζύγου του Γ. Τράγκα, Μαρίας Καρρά, το λόγο παίρνει η οικονομική εισαγγελία δια του εισαγγελέα Χρήστου Μπαρδάκη, ο οποίος ανοίγει έρευνα για την περιουσία του δημοσιογράφου και εκδότη.

Τα αδικήματα που θα διερευνηθούν

Η βεντάλια των ποινικών αδικημάτων που θα ελεγχθούν είναι εκτός από το ξέπλυμα χρήματος, η φοροδιαφυγή, η απιστία και άλλα αδικήματα. Το αδίκημα της απιστίας θα ερευνηθεί για τυχόν διάπραξή του από τραπεζικά στελέχη καθώς υπάρχουν ενδείξεις ότι δάνεια που είχε πάρει ο Γιώργος Τράγκας από ελληνικές τράπεζες επί της ουσίας δεν εξοφλήθηκαν.

Κατά πληροφορίες στην Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος προσήλθαν αρκετοί επιχειρηματίες οι οποίοι μίλησαν για τον Γιώργο Τράγκα και για διαφημιστικά πακέτα, αλλά δεν κατέθεσαν τυπικά , παρά μόνο off the record , δίνοντας ωστόσο στοιχεία για την περαιτέρω έρευνα.

Σε κάθε περίπτωση, αρμόδιες πηγές σημειώνουν ότι δεν υπάρχει ποινική εμπλοκή των δύο γιων του εκλιπόντα, ο ένας εκ των οποίων (σ.σ ο Φρέντυ) έχει μάλιστα αποποιηθεί της κληρονομίας του πατέρα του. Αντίθετα ο Γιάννης Τράγκας δια του δικηγόρου του Νίκου Αγαπηνού αφού διευκρίνισε ότι ο εντολέας του σε ποινικό επίπεδο είναι στο απυρόβλητο, είπε ότι έχει έννομο συμφέρον να πληροφορηθεί για όλα προκειμένου να ασκήσει τα δικαιώματά του, προαναγγέλλοντας πως θα τοποθετηθούν και πραγματογνώμονες.

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα, περιλαμβάνει 17 ακίνητα, καταθέσεις σε Τραπεζικές θυρίδες στο Μονακό και αυτοκίνητα. Τα ακίνητα είναι δυο στην Μύκονο, δύο στην Πολιτεία, τέσσερα στο Μονακό, ένα στο Παρίσι, ένα στο Σεν Τροπέ. Ακόμη, περιλαμβάνει διαμερίσματα στην Ουάσινγκτον, στο Μπέβερλι Χιλς, στο Λας Βέγκας, στο Μαϊάμι και ένα στο Olympic Tower της 5ης Λεωφόρου στο Μανχάταν.

Όλες οι ειδήσεις:

Σε τεντωμένο σκοινί: Στο τραπέζι σενάριο για τουρκική απόβαση σε ελληνική βραχονησίδα – Σκληρή απάντηση της Αθήνας στις προκλήσεις

Διευκρινίσεις Κεραμέως για ημερήσια νηπιαγωγεία και δημοτικά: Έως τις 17:30 το ωράριο λειτουργίας – Έρχονται προσλήψεις

Η μεγαλύτερη αράχνη του κόσμου κρυβόταν σε αυτοκίνητο για μήνες - Η αντίδραση της οδηγού

Η καθημερινή ζωή στο Άγιο Όρος μέσα από τον φωτογραφικό φακό

ειδήσεις τώραΓιώργος Τράγκαςεισαγγελέαςξέπλυμα μαύρου χρήματοςκληρονομιάφοροδιαφυγή