Ελλάδα|11.06.2022 07:25

Κύκλωμα κοκαΐνης: Αναμένεται Ερυθρά Αγγελία για τον σκληρό Βρετανό κακοποιό

Ευλαμπία Ρέβη

Σεσημασμένοι στο εξωτερικό είναι και οι τέσσερις Βρετανοί συλληφθέντες του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης κοκαΐνης με διεθνή πλοκάμια που εξάρθρωσαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης. Ο πιο σκληροπυρηνικός αυτών είναι ο 45χρονος «Jones N.» ο οποίος, όπως αποκάλυψε το ethnos.gr, κατά την έφοδο των αρχών στην πολυτελή βίλα στη Θεσσαλονίκη επιχείρησε να αρπάξει το όπλο αστυνομικού.

Κύκλωμα κοκαΐνης: Ποιος είναι ο σκληρός δολοφόνος που καταζητείται από τη Βρετανία

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ethnos.gr ήδη έχουν ενημερωθεί για την σύλληψή του οι βρετανικές Αρχές οι οποίες τον καταζητούν για την δολοφονία άνδρα τον οποίο, αφού τον βασάνισε, τον έκαψε ζωντανό! Μάλιστα, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι μέσα στα επόμενα 24ωρα αναμένεται να εκδοθεί σε βάρος του Ερυθρά Αγγελία από την Interpol κατόπιν αιτήματος που αναμένεται να καταθέσει η βρετανική Αστυνομία.

Νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι η πάλη των αστυνομικών ήταν πολύ έντονη, αφού σχεδόν όλοι έπεσαν επάνω του για να τον ακινητοποιήσουν. «Είχε ρίξει κάτω τον συνάδελφο και τραβούσε με μανία το όπλο για να το βγάλει από την θήκη. Μιλάμε για έναν εξαιρετικα επικίνδυνο κακοποιό, ο οποίος έκανε χρόνια αγώνες πυγμαχίας και μάλιστα λείπει τμήμα από το πάνω μέρος στο αριστερό του αυτί, εξαιτίας κάποιου αγώνα που είχε. Ο δράστης πέρα από ότι πρόκειται για έναν στυγνό δολοφόνο διαθέτει μεγάλη σωματική διάπλαση γεγονός που προσπάθησε να το εκμεταλλευτεί κατά την σύλληψη του», αποκαλύπτει αστυνομικός της Ασφαλείας.

«Οι συνάδελφοι λειτούργησαν με ψυχραιμία και δεν έκαναν χρήση του όπλου παρόλο που έβλεπαν τον δράστη να παλεύει με τον συνάδελφο και να είναι έτοιμος να αρπάξει το πιστόλι του. Κατάφεραν να τον ακινητοποιήσουν με τη χρήση σωματικής βίας και μάλιστα από όσο είμαι σε θέση να γνωρίζω ο ίδιος στη συνέχεια τους ευχαρίστησε για την στάση τους», προσθέτει.

Ο εγκέφαλος της οργάνωσης είναι ένας 42χρονος Βρετανός που βρίσκεται στην Κολομβία. Οι αστυνομικοί τον αποκαλούν χαρακτηριστικά Βρετανό Εσκομπάρ, ένα όνομα καθόλου τυχαίο, αφού το κύκλωμα εκτιμάται ότι είναι υπεύθυνο για την διακίνηση του 15% με 20% ποσοτήτων κοκαΐνης παγκοσμίως. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο 42χρονος είχε συλληφθεί κατά το παρελθόν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα όπου του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 10 ετών. Φέρεται να εξέτισε μέρος αυτής και αφού του έδωσαν χάρη οι τοπικές αρχές στη συνέχεια τον απέλασαν στη Βρετανία με εκείνον ακολούθως να χτίζει τον δρόμο για τη μεταφορά της βάσης του στην Κολομβία.

Δεξί του χέρι και «συνέταιρος» θεωρείται ο 38χρονος αδελφός του που επίσης συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Ο ίδιος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι έχει κάνει φυλακή μια φορά στη ζωή του. Όπως ισχυρίστηκε είχε συλληφθεί για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ στην πατρίδα του, την Μεγάλη Βρετανία, και μετά την δεύτερη σύλληψή του εξέτισε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών.

Ο 38χρονος λειτουργούσε ως επικεφαλής του κυκλώματος στην Ευρώπη, ενώ ο αδελφός του έλαβε πριν από έναν χρόνο την απόφαση να μετακινήσει την έδρα της οργάνωσης στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διακινεί ποσότητες ναρκωτικών στην Ευρώπη.  

Προηγουμένως η έδρα τους βρισκόταν σε κράτος της βορειοκεντρικής Ευρώπης, ενώ το κύκλωμα είχε απασχολήσει και πάλι τις ευρωπαϊκές αρχές τον περασμένο Απρίλιο όταν οι Ιταλοί εντόπισαν στο λιμάνι Τζόια Ταούρο ποσότητες κοκαΐνης μέσα σε 50 κοντέινερ με μπανάνες με παραλήπτη εταιρεία εισαγωγών που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα. Συγκεκριμένα, είχαν εντοπίσει 654 κιλά κοκαΐνης αξίας 200 εκατομμυρίων ευρώ με τελικό προορισμό την Θεσσαλονίκη.

δολοφονίαειδήσεις τώραΕυρώπηαστυνομίακύκλωμα κοκαΐνηςInterpolΚολομβίαΗνωμένα Αραβικά ΕμιράταΘεσσαλονίκηκοκαΐνηκακοποιός