Ελλάδα|11.06.2022 21:27

Κακοκαιρία Genesis: Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες και πώς θα κυλήσει το τριήμερο - Η πρόγνωση Μαρουσάκη

Newsroom

Προβλήματα και καταστροφές σε καλλιέργειες προκάλεσε το πέρασμα της κακοκαιρίας Genesis που έφερε βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι περισσότερους από 27.000 κεραυνούς κατέγραψε το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών μέχρι το βράδυ της Παρασκευής.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον διευθυντή του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, Κώστα Λαγουβάρδο, είδαμε σε αρκετές περιοχές και στην Δυτική αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα να έχουμε βροχές που ξεπέρασαν μέσα στο 24ωρο τα 90 με 100 χιλιοστά, το οποίο είναι πολύ μεγάλο ύψος για την εποχή.  Όπως είπε μιλώντας στο ΟPEN, «ανιχνεύσαμε τουλάχιστον 27.000 κεραυνούς, ο πραγματικός αριθμός είναι σίγουρα μεγαλύτερος».

Πώς θα εξελιχθούν τα καιρικά φαινόμενα τις επόμενες ώρες - Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο του Open, Κλέαρχο Μαρουσάκη, η κακοκαιρία Genesis παρουσιάζει σταδιακή εξασθένηση τις τελευταίες ώρες. Παρόλα αυτά, συνεχίζουν και εκδηλώνονται καταιγίδες, κυρίως σε περιοχές που βρέχονται από το Αιγαίο, αφού σταδιακά αυτό το βαρομετρικό χαμηλό που μας απασχολεί τα τελευταία 24ωρα μετατοπίζεται όλο και πιο ανατολικά. 

Η πρόγνωση για τον καιρό της Κυριακής 12 Ιουνίου, δείχνει μπόρες και τοπικές καταιγίδες, κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κατά κανόνα στον ηπειρωτικό κορμό της χώρας μας. Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, ίσως έχουμε κάποιες μπόρες και προς την περιοχή της Κρήτης, όχι όμως κάτι το αξιόλογο.

Η εικόνα του καιρού θα είναι καλύτερη την Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, οπότε και θα περιοριστεί ακόμη περισσότερο η αστάθεια, μόνο τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες και κυρίως στα κεντρικά και νότια. Αυτό οφείλεται στους βοριάδες που θα ενισχυθούν στο Αιγαίο, θα φτάσουν τα 5 με 6, τοπικά ακόμη και τα 7 Μποφόρ. Η ατμόσφαιρα θα γίνει πιο ευσταθής, και η αστάθεια θα παραμείνει για όλη την εβδομάδα, αν και περιορισμένη.

Live η πορεία της κακοκαιρίας Genesis

Όλες οι ειδήσεις

Φωτιά στα τόπια βάζει η ακρίβεια: Φλερτάρει με τα 2,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σενάρια ξανά για νέα μέτρα στήριξης

Τουρισμός για όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για αιτήσεις – Τι αλλάζει φέτος – Εξηγεί στο OPEN η Σοφία Ζαχαράκη

Χλιδάτος γάμος με άρωμα… Bollywood στη Ρόδο: Δείτε φωτογραφίες από την εντυπωσιακή τελετή

Αδιανόητη υπόθεση: 62χρονος Βρετανός τουρίστας φέρεται να βίασε την κόρη του στα Μάλια

βροχέςκαιρόςΚακοκαιρία GenesisκαταιγίδεςΚλέαρχος Μαρουσάκηςπρόγνωση καιρούειδήσεις τώρακακοκαιρία