• Πολιτική
  • Οικονομία
    • Market
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Απόψεις
  • Videos
  • Ψυχαγωγία
    • Τηλεόραση
  • Food & Drink
    • Συνταγές
  • Travel
  • Υγεία
  • Παιδεία
  • Πολιτισμός
    • Βιβλίο
    • Θέατρο
    • Μουσική
    • Cinema
  • Καιρός
  • Τεχνολογία
  • Auto
  • Moto
  • Viral
  • Ιστορία
    • Σαν σήμερα
  • Κατοικίδιο
  • Fashion & Design
  • Πρωτοσέλιδα
αναζήτηση άρθρου
Ακολουθήστε το Έθνος στα κοινωνικά δίκτυα
Subscribe to our YouTube ChannelFollow us on FaceBookFollow us on Instagram
Κατέβαστε την εφαρμογή του Έθνους για κινητά
ΕΘΝΟΣ on AppStoreΕΘΝΟΣ on PlayStore
ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ
ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ COOKIES
ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ
ΑΡΘΟΓΡΑΦΟΙ
  • Πολιτική
  • Οικονομία
  • Ελλάδα
  • Κόσμος
  • Αθλητισμός
  • Ψυχαγωγία
  • Food & Drink
  • Travel
  • Viral
BREAKING NEWS:
Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή - «Μπορεί να δεχθούν επίθεση»«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρΕξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι ΑρχέςΒίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση drone στο ελληνόκτητο τάνκερ Delta Harmony στη Μαύρη Θάλασσα
δημοφιλές τώρα: ΟΠΕΚΕΠΕ: Επίθεση Κωνσταντοπούλου στον Αραχωβίτη στην Εξεταστική - «Κάποιος σας κρατάει»
Homepage ┋   Οικονομία   ┋   11.06.2022 13:11
Newsroom
Newsroom
Ενότητες στο άρθρο: 📌 Άλμα στα 2,4 ευρώ για τη βενζίνη📌 Νέα μέτρα στήριξης

Φωτιά στα τόπια βάζει η ακρίβεια: Φλερτάρει με τα 2,4 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Σενάρια ξανά για νέα μέτρα στήριξης

🕛 χρόνος ανάγνωσης: 4 λεπτά   ┋

επόμενο άρθρο
Πρατήριο υγρών καυσίμων / Eurokinissi
Πρατήριο υγρών καυσίμων / Eurokinissi

Μπαρούτι μυρίζει στην ευρωπαϊκή οικονομία με τις πιέσεις μέρα με την μέρα να εντείνονται και την ΕΚΤ, μάλλον να πυροδοτεί την κατάσταση παρά να την κατευνάζει.

Σύμφωνα με το imerisia.gr, για δεύτερη ημέρα χτες, μετά τις ανακοινώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ οι αγορές και οι επενδυτές, όχι μόνο δεν έδειξαν να πείθονται για την ορθότητα των αποφάσεων της ΕΚΤ, αλλά αντίθετα εμφανίστηκαν περισσότερο προβληματισμένοι, θεωρώντας ότι οι παρεμβάσεις της Κεντρικής Τράπεζας μπορεί να φέρουν το αντίθετο από το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

Στην Ευρωπαϊκή Ενωση και τους θεσμούς της έχει ανοίξει μία εκτενής συζήτηση, με τρομερή καθυστέρηση, γύρω από τις αιτίες του προβλήματος, καθώς επίσης και για το «φάρμακο» που πρέπει να δοθεί για την ίασή του. Δεν υπάρχει κοινή άποψη ούτε για τα αίτια, αλλά ούτε και για την θεραπεία και αυτό στην παρούσα συγκυρία είναι ίσως ό,τι χειρότερο. Και αυτό φαίνεται από την εικόνα που υπάρχει στις αγορές.

Χτες, για δεύτερη συνεχή ημέρα, τα χρηματιστήρια κατέγραψαν σημαντικές απώλειες, ενώ συνεχίστηκε η άνοδος στις αποδόσεις των ομολόγων. Το ελληνικό 10ετές εκτοξεύθηκε στο 4,4%, ενώ το ιταλικό άγγιξε το 3,9%. Στη Νέα Υόρκη ο δείκτης Dow Jones έφτασε να χάνει 800 μονάδες, με απώλειες κοντά στο 2,5%, ενώ μεγάλες ήταν οι απώλειες στην Ευρώπη, αλλά και στην Αθήνα Στα εμπορεύματα υπήρξε νευρικότητα. Το πετρέλαιο μετά την ανοδική του πορεία το πρωί, υποχώρησε εν συνεχεία.

Άλμα στα 2,4 ευρώ για τη βενζίνη

Στο εσωτερικό της χώρας τα πράγματα συνεχίζουν να δημιουργούν έντονο προβληματισμό, με την τιμή των καυσίμων στην αντλία πραγματικά να καλπάζει. Είναι πλέον θέμα χρόνου η μέση τιμή για την βενζίνη να υπερβεί τα 2,4 ευρώ το λίτρο και το diesel κίνησης τα 2 ευρώ το λίτρο. Αυτό σύμφωνα με τις υπάρχουσες εκτιμήσεις, ενδεχομένως να συμβεί τις επόμενες ώρες ή ημέρες.

Σύμφωνα με τα στοιχεία από το υπουργείο Ανάπτυξης και το Παρατηρητήριο Τιμών, η μέση τιμή για την αμόλυβδη βενζίνη διαμορφώνεται στο 2,386 ευρώ το λίτρο, ενώ για το diesel κίνησης η μέση τιμή διαμορφώθηκε στο 1,987 ευρώ το λίτρο. Μέσα σε αυτό το ζοφερό περιβάλλον η διεθνής τιμή του πετρελαίου συνεχίζει να ανεβαίνει και πλέον έχει υπερβεί τα 124 δολάρια το βαρέλι και έχει βάλλει πλώρη για πιο ψηλά επίπεδα.

Νέα μέτρα στήριξης

Στο κυβερνητικό επιτελείο βρίσκονται στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση των μέτρων στήριξης που ως επίκεντρο θα έχουν τα καύσιμα.

Οι ανακοινώσεις θα γίνουν, όπως αναφέρουν οι σχετικές πληροφορίες, την επόμενη Πέμπτη ή Παρασκευή και αφού έχει προηγηθεί η γνωστοποίηση για την πορεία των μεγεθών από την εκτέλεση του προϋπολογισμού, η οποία είναι προγραμματισμένη για το μεσημέρι της Τετάρτης 15 Ιουνίου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα έσοδα κινούνται στο 5μηνο με ιδιαίτερα θετικούς ρυθμούς και είναι κατά πολύ πάνω από το στόχο που έχει τεθεί. Να θυμίσουμε ότι στο 4μηνο η υπέρβαση ήταν της τάξεως του 1,7 δισ. ευρώ. Τρία είναι τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι για το μέγεθος και την ουσία της παρέμβασης.

Συγκεκριμένα: 

  • Επέκταση της επιδότησης στην αντλία και στην βενζίνη. Το ποσό εκτιμάται ότι μπορεί να είναι στα 25 – 30 λεπτά το λίτρο.
  • Παράταση για άλλους τρεις μήνες του fuel pass με ένα μεγαλύτερο ποσό, κοντά στα 60 ευρώ για πολύ περισσότερους. Το εισοδηματικό όριο εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 45.000 ευρώ καθαρό εισόδημα και αφού αφαιρεθούν οι φόροι.
  • Για το diesel κίνησης θα συνεχιστεί το μέτρο ως έχει, πιθανόν με μεγαλύτερη επιδότηση 20 – 25 λεπτά το λίτρο.

Τέλος, υπάρχει σενάριο, αν βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, για επανάληψη της επιταγής ακρίβειας, δηλαδή 200 ευρώ εφάπαξ για όλους όσοι χαρακτηρίζονται ως ευάλωτοι.

Όλες οι ειδήσεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Power Pass: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα, πώς θα κάνετε αίτηση – Αναλυτικά παραδείγματα και διαδικασία

Στο επίκεντρο των γερμανικών ΜΜΕ η τουρκική προκλητικότητα: Κατάφορα επιθετική στάση κατά της Ελλάδας από Ερντογάν

Ένας αδίστακτος απατεώνας: Πούλησε τον Πύργο του Άιφελ για παλιοσίδερα και εξαπάτησε τον Αλ Καπόνε – Πώς τον συνέλαβαν και πέθανε στο Αλκατράζ

Απίστευτο περιστατικό: Άλλαζε πινακίδες στα οχήματά του για να μην πληρώνει… τέλη κυκλοφορίας

Διαβάστε ακόμη

«Είμαστε έτοιμοι να πάμε Αθήνα να δούμε τον Μητσοτάκη» λένε οι αγρότες - Τι θα γίνει με τα μπλόκα και τα τρακτέρ

Ραγδαίες εξελίξεις: Οι ΗΠΑ αποσύρουν προσωπικό από μεγάλες βάσεις στη Μέση Ανατολή - «Μπορεί να δεχθούν επίθεση»

Εξαφάνιση 16χρονης από την Πάτρα: Ανήλικοι λένε ότι την εντόπισαν στην Ομόνοια - Τι εξετάζουν οι Αρχές

Ένα νεοκλασικό με θέα προς την Πλάκα και την Ακρόπολη γίνεται το μέλλον του ελληνικού βιβλίου

επόμενο άρθρο
#TAGS
  • ειδήσεις τώρα
  • βενζίνη
  • ανατιμήσεις
  • Κριστίν Λαγκάρντ
  • ακρίβεια
  • ενέργεια
Ακολούθησε το Έθνος στο Google News!
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr