Ελλάδα|12.06.2022 21:26

Στο στόχαστρο η περιουσία Τράγκα: Στοιχεία - φωτιά από το πόρισμα των ελεγκτών

Newsroom

Τις μυστικές διαδρομές και τις άδηλες πηγές της αμύθητης περιουσίας του Γιώργου Τράγκα ερευνούν οι δικαστικές και φορολογικές αρχές. Το πόρισμα των ελεγκτών σύμφωνα με πληροφορίες, διαπιστώνει ότι την εικοσαετία 2000 – 2020, ο Γιώργος Τράγκας και η σύζυγός του είχαν δηλώσει εισόδημα περίπου έξι εκατομμυρίων ευρώ, με το οποίο απέκτησαν ακίνητη περιουσία 23 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Γιώργος Τράγκας μιλούσε για την ευπορία του, για το ότι είχε πλέον χρήματα, ωστόσο ουδείς μπορούσε να φανταστεί, τουλάχιστον εκ των συνεργατών του, ότι μπορεί αυτό το μέγεθος να είναι αυτό που παρουσιάζεται», δηλώνει ο συνεργάτης του Πάρις Κουρτίδης. 

Στο μικροσκόπιο των Ράμπο της υπηρεσίας ελέγχου της νομιμοποίησης εσόδων από μαύρο χρήμα, βρίσκονται όλα τα περιουσιακά στοιχεία του εκδότη και δημοσιογράφου. Θυρίδες, μετρητά, ράβδοι χρυσού και τα 17 υπερπολυτελή ακίνητα στις πιο ακριβές περιοχές του πλανήτη, σε Παρίσι, Μανχάταν, Μαϊάμι και γαλλική Ριβιέρα. Αλλά και δύο βίλες στη Μύκονο, δύο στην Πολιτεία και μια στην Κέρκυρα. Η βίλα της Κέρκυρας μάλιστα, αξίας ενός εκατομμυρίου διακοσίων χιλιάδων ευρώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δηλώθηκε ότι αγοράστηκε στο ένα δέκατο της αξίας της από βρετανική off shore.

«Θέλω να πιστεύω ότι η υπόθεση Γιώργου Τράγκα θα αποτελέσει αφορμή να σπάσει το απόστημα και να προχωρήσουμε σε άλλους οι οποίοι βρίσκονται στη ζωή και μπορεί να είναι τρισχειρότεροι», δηλώνει επίσης ο κ. Κουρτίδης.

Όπως αποκαλύπτεται, ο Γιώργος Τράγκας επεδίωκε να γίνει φορολογικός κάτοικος Μονακό, κάτι που απαιτούσε να μένει στο πριγκιπάτο έξι μήνες το χρόνο. Η τελική έγκριση όμως για το αίτημά του δεν είχε εκδοθεί, όσο βρισκόταν στη ζωή.

Όλες οι ειδήσεις

Ο «πατέρας» της τετραήμερης εργασίας στο ethnos.gr: Κανονικότητα σε όλο τον κόσμο πολύ πριν το 2030

«Τον σκοτώσατε εν γνώσει σας» - Συγκλονίζει το πόρισμα του ανακριτή για τις τελευταίες στιγμές του Σήφη Βαλυράκη

Ευλογιά των πιθήκων: Ποιοι είναι πιο πιθανό να κολλήσουν – Τι ανέφερε η Ματίνα Παγώνη

Κώστας Μακεδονας στο ethnos.gr: «Στην Ελλάδα είναι δύσκολο να είσαι οτιδήποτε σήμερα, πόσο μάλλον καλλιτέχνης»

Γιώργος Τράγκαςμαύρο χρήμαειδήσεις τώραΣΔΟΕπεριουσία