Ελλάδα|14.06.2022 18:51

Προπονητής ιστιοπλοΐας: Αθώος για τον βιασμό της 12χρονης - Ένοχος για κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια

Newsroom

Ομόφωνα ένοχο έκριναν οι δικαστές και οι ένορκοι του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου τον 39χρονο προπονητή ιστιοπλοΐας για κατάχρηση σε ασέλγεια της αθλήτριας του, όταν εκείνη ήταν ανήλικη. Το δικαστήριο έκρινε κατά πλειοψηφία, ότι πρέπει να απαλλαγεί από την κατηγορία του βιασμού.

Στο άκουσμα της απόφασης, η μητέρα της 21χρονης σήμερα κοπέλας ξέσπασε σε κλάματα.

Το δικαστήριο δεν υιοθέτησε την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας που είχε προτείνει προς το δικαστήριο την ενοχή του κατηγορουμένου για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση σε ασέλγεια κατ’ εξακολούθηση, ζητώντας την απαλλαγή του για την αποπλάνηση λόγω απορρόφησης από το βαρύτερο αδίκημα της κατάχρησης σε ασέλγεια.

Το δικαστήριο συζητά τώρα τα ελαφρυντικά που αιτείται ο προπονητής.

Καταπέλτης ο Εισαγγελέας - Ζήτησε ενοχή για κατάχρηση σε ασέλγεια της 12χρονης τότε αθλήτριας

Την ενοχή του προπονητή της ιστιοπλοΐας για το αδίκημα του βιασμού και κατάχρηση ανηλίκου ζήτησε νωρίτερα  ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου με μία πρόταση κόλαφο για τον προπονητή.

Ο εισαγγελικός λειτουργός έκανε λόγο για θρασύτατες πράξεις, ο οποίος «φρόντισε επιμελώς να χτίσει σχέσεις με όλους τους γονείς, αλλά και με τους γονείς της καταγγέλλουσας για να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό σχέδιό του». Ο εισαγγελέας Μαστραντωνάκης επισήμανε μάλιστα ότι όλα αυτά ξεκίνησαν όταν «η Αμαλία ήταν μόλις 10 ετών».

«Τελειώνει τη Δ Δημοτικού. Το παραπάνω βάρος της καταγγέλλουσας δημιούργησε κατάλληλες προϋποθέσεις ώστε ο κατηγορούμενος με το πρόσχημα να την «ξεκλειδώσει» να θέσει σε εφαρμογή το εγκληματικό του σχέδιο καταχρώμενος την ιδιότητά του και την εμπιστοσύνη που είχαν στο πρόσωπο του οι γονείς, επιδιώκοντας να συνδεθεί μαζί της συναισθηματικά απευθύνοντας της φράσεις όπως «τί ωραίο κορμάκι έχεις, μωρό μου».

Όλες οι ειδήσεις

Αντιπαράθεση Ακάρ με Έλληνες βουλευτές στην Κωνσταντινούπολη για ΡΚΚ και υπερπτήσεις στο Αιγαίο

Κοινωνικός τουρισμός: Ανοίγει η πλατφόρμα - Ποιοι είναι οι δικαιούχοι

Novartis: Παραπομπή στο Ειδικό Δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο, Τουλουπάκη και δύο ακόμα εισαγγελείς

Προμαχώνας: Πού κατευθύνονταν τα «πακεταρισμένα» λιοντάρια που πέρασαν από το τελωνείο - Η ιστορία πίσω τους

προπονητήςδικαστήριοιστιοπλοΐαειδήσεις τώρα