Κατασκηνωτικό πρόγραμμα ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ: Πόσα παιδιά αφορά
NewsroomΑπό την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022 ξεκίνησε σε όλη τη χώρα το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ για το έτος 2022.
Το πρόγραμμα αφορά την επί 16 ημέρες (15 διανυκτερεύσεις) φιλοξενία 1.500 παιδιών, δικαιούχων ΛΑΕ, ηλικίας 6 έως 16 ετών σε παιδικές κατασκηνώσεις, συμβεβλημένες με το ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ. Ισχύει δε από 15-06-2022 έως 03-09-2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά τυπικής ανάπτυξης και έως 20-09-2022 (καταληκτική ημερομηνία αναχώρησης από την κατασκήνωση) για τα παιδιά με αναπηρία με ποσοστό 50% και άνω.
Τα ονόματα των δικαιούχων για το παιδικό κατασκηνωτικό πρόγραμμα μπορούν να αναζητηθούν στην ιστοσελίδα του ΟΠΕΚΑ στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες, καταχωρώντας ΑΦΜ και ΑΜΚΑ του γονέα του παιδιού. Κάτω από τα στοιχεία του δικαιούχου γονέα εμφανίζεται το δελτίο παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, το οποίο ο γονέας πρέπει να εκτυπώσει και να προσκομίσει στην κατασκήνωση.
Αξίζει να σημειωθεί πως κάθε γονέας δικαιούχος του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ μπορεί να εκτυπώσει ένα και μόνο δελτίο για κάθε παιδί του. Στην ίδια σελίδα του ΟΠΕΚΑ αναρτάται ο κατάλογος των συμβεβλημένων παιδικών κατασκηνώσεων, ενώ διευκρινίζεται ότι οι γονείς μπορούν να αποφασίζουν εκείνοι σε ποια κατασκήνωση – πάντα από τις συμβεβλημένες – θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους.
Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις που παρέχουν φιλοξενία σε δικαιούχους κατά τη διάρκεια ισχύος του παιδικού κατασκηνωτικού προγράμματος, ως εκ τούτου εκ μέρους των δικαιούχων ουδεμία οικονομική συμμετοχή προκύπτει για το έτος 2022.
Οι επιχειρήσεις από την πλευρά τους οφείλουν να τηρούν πιστά όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα, καθώς και όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή μετάδοσης ασθενειών και ατυχημάτων. Ο ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ δεν φέρει την παραμικρή ευθύνη για τυχόν παράτυπη συμπεριφορά των αρμόδιων των συμβεβλημένων κατασκηνώσεων.
- Οι «σκιές» της Marfin: Τι αποκαλύπτουν οι μαρτυρίες για τους αριθμούς «9» και «12» - Ψηφιακή έρευνα σε βάθος 15ετίας
- Φρικιαστικό εύρημα στην Κυψέλη: Εντοπίστηκε πτώμα μέσα σε βαλίτσα
- Φρίκη στην Αλαμπάμα: 2χρονο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό δεμένο χειροπόδαρα στο κρεβάτι του - Συνελήφθη η μητέρα
- Ελένη Γιαννακάκη στο ethnos.gr: «Οι Κρητικοί είναι οι τελευταίοι που θα συμμορφωθούν με τους νόμους του κράτους»