Ελλάδα|15.06.2022 11:40

Δίκη Χρυσής Αυγής: Αίτημα αναβολής από τον συνήγορο του Μιχαλολιάκου - «Πολιτικός κρατούμενος», δηλώνει ο Λαγός

Σοφία Φασουλάκη
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Αίτημα αναβολής της δίκης της Χρυσής Αυγής υπέβαλε η πλευρά του καταδικασμένου ως αρχηγού Νίκου Μιχαλολιάκου, ο οποίος ωστόσο δεν βρίσκεται στο δικαστήριο.

Μέσω του συνηγόρου του, Δ.Παπαδέλλη , υποστήριξε ότι απουσιάζει για λόγους υγείας, καθώς είχε νοσηλευτεί με covid επί δύο μήνες στην εντατική και πλέον βρίσκεται σε κέντρο αποκατάστασης.

«Θεωρητικά εκλητεύθη από το δικαστήριο, ενώ ήταν στη ΜΕΘ και είχε απώλεια συνείδησης, οπτικές και ακουστικές ψευδαισθήσεις. Δεν έχει καν την απόφαση δεν ξέρει γιατί δικάζεται!», είπε ο συνήγορος υπεράσπισης του.

Από την πλευρά του ο Γιάννης Λαγός, δήλωσε «πολιτικός κρατούμενος» . Συνολικά 54 κατηγορούμενοι θα δικαστούν από το Εφετείο με τους 50 να δικάζονται ξανά για εγκληματική οργάνωση, ενω μόλις 16 έδωσαν το «παρών» στη δικαστική αίθουσά.

Πρώτοι μάρτυρες κατηγορητηρίου είναι οι γονείς του Παύλου Φύσσα, Παναγιώτης και Μάγδα, ενώ συνολικά οι μάρτυρες φθάνουν τους 146.

Μόνο 7 από τους 26 κρατουμένους παρόντες

Η αυλαία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου άνοιξε με παρόντες τους Χρήστο Παππά, Ιωάννη Λαγό, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Αντώνη Γρέγο. Μεταξύ των καταδικασθέντων που δεν έχουν προσέλθει αν και κρατούμενοι είναι ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Ηλίας Κασιδιάρης, ο Ηλίας Παναγιώταρος, ο Γιώργος Γερμενής και ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Απών και ο δράστης της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς.

Μάγδα Φύσσα: «θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα»

Στις 9 το πρωί μπήκε στη δικαστική αίθουσα η Μάγδα Φύσσα. Προσερχόμενη  δήλωσε στους δημοσιογράφους: «Θέλουμε το ίδιο αποτέλεσμα όπως πρωτόδικα. Καταδίκη». Παρούσα είναι και η βουλευτής Λιάνα Κανέλλη, αλλά και ο αδελφός του Ζακ Κωστόπουλου.

Όλες οι ειδήσεις

Ποιος θα είναι ο επόμενος πρωθυπουργός και πότε θα γίνουν εκλογές: Πολιτικά «ανοίγματα» Μητσοτάκη και αιχμές για Ανδρουλάκη

Προκλητική επίθεση της Yeni Safak στον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ιλχάν Αχμέτ: Ο προστάτης της FETO έγινε Ελληνολάγνος

Πήρε φωτιά το «τυλιχτό»: Σε ποιες γειτονιές της Αθήνας ξεπερνάει και τα 4 ευρώ - Η εικόνα στις υπόλοιπες πόλεις

Σώθηκε ο 10χρονος που έμεινε εγκλωβισμένος σε πηγάδι για 4 μέρες στην Ινδία - Βίντεο από την επιχείρηση