Ελλάδα|15.06.2022 21:28

Το OPEN στη Νίσυρο: Στο «στόχαστρο» των Τούρκων η βραχονησίδα Κανδελεούσα

Newsroom

Οι προκλήσεις από τους γείτονες δεν έχουν τέλος καθώς το πρωί της Τετάρτης τούρκικο κατασκοπευτικό πέταξε πάνω από την Κανδελεούσα  η οποία βρίσκεται δυτικά της Νισύρου και αναχαιτίστηκε γρήγορα. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο όπως λένε στην κάμερα του OPEN οι κάτοικοι του νησιού.

Η Κανδελεούσα είναι ένα πολύ σημαντικό σημείο στο Αιγαίο ξέρω από ότι από κει παίρνουν όλα τα ποντοπόρα για αυτό και είναι σημαντικό για εκείνους και για αυτό και το θέλουν, εξηγεί η Μαρία, κάτοικος του νησιού. 

«Κάθε βράδυ σχεδόν έχουμε υπερπτήσεις από μαχητικά μη επανδρωμένα τουρκικά και κάθε βράδυ ακούμε τα δικά μας να τα μελετήσουν τα δικά μας πολεμικά», αναφέρουν κάτοικοι. 

Οι Έλληνες ψαράδες έχοντας υψωμένη την Ελληνική σημαία στα καΐκια τους, έρχονται σχεδόν καθημερινά αντιμέτωποι με τις τουρκικές προκλήσεις όπως λένε την κάμερα του OPEN, «φυλάμε το Αιγαίο νύχτα και μέρα».

«Όλο μας βρίζουν, μας ενοχλούν, λένε ότι είναι δικά τους τα νερά εκεί που είναι τα καΐκια αλλά δεν είναι δικά τους», λέει στο OPEN ψαράς της Νισύρου. 

Όλες οι ειδήσεις

Συνεχίζει τις απειλές ο Ερντογάν: Η Ελλάδα θα πάθει ό,τι έπαθε και στο παρελθόν – Είναι κομπάρσος ξένων δυνάμεων

Πρόγνωση Μαρουσάκη: Η «Ψυχρή Λίμνη» φέρνει βροχές, καταιγίδες αλλά και αυξημένο κίνδυνο πυρκαγιάς

Άγρια συμπλοκή κατά τη διάρκεια πάρτι στην «Ερωτοσπηλιά»: Τραυματίστηκαν 2 νεαροί

To Squid Game γίνεται ριάλιτι στο Netflix - Και το έπαθλο... ζαλίζει - Οι προϋποθέσεις συμμετοχής

τουρκική προκλητικότηταΝίσυροςΤουρκίαειδήσεις τώρα