Το OPEN στη Λέρο: Βράχοι των συνόρων οι Ακρίτες
🕛 χρόνος ανάγνωσης: 1 λεπτό ┋

Η Άγκυρα ξεπερνάει τον εαυτό της, αφού συνεχίζεται το μπαράζ των τουρκικών προκλητικών δημοσιευμάτων. Την ίδια ώρα, οι εθνοφύλακες της Λέρου δηλώνουν ψύχραιμοι παρακολουθώντας όλα τα γεγονότα.
«Το αίμα μας και την ψυχή μας θα δώσουμε ότι μπορούμε θα κάνουμε... Είμαστε εθνοφύλακες γιατί μας επιλέγει ο στρατός είμαστε νέοι και μπορούμε να ανταποδώσουμε για την πατρίδα μας... Μας έχουν από ένα όπλο ανά πάσα στιγμή να μπορούμε να ανταποδώσουμε και εμείς ως εθνοφύλακες πώς κοντά που είμαστε στην Τουρκία...», λέει χαρακτηριστικά στην κάμερα του OPEN o Γιάννης, κάτοικος του νησιού.
Μπορεί η Τουρκία να συνεχίζει τη ρητορική των προκλήσεων και των ανυπόστατων ισχυρισμών της για κυριαρχία των ελληνικών νησιών, οι φρουροί της Λέρου όμως στέκονται σαν βράχοι.
Οι ένοπλες δυνάμεις λαμβάνοντας υπόψη την κλιμακούμενη επιθετικότητα της Τουρκίας βρίσκονται σε ύψιστη ετοιμότητα και επιφυλακή. Η κανονιοφόρος του πολεμικού Ναυτικού βρίσκεται εδώ στη Λέρο.
Αρκετοί είναι οι Τούρκοι επισκέπτες και στη Λέρο, όπου αγνόησαν τη ρητορική, αλλά και τις κορώνες του τούρκου προέδρου και ήρθαν για τις διακοπές τους.
Τάσος Νούσιας στο ethnos.gr: «Πρέπει να σπάσουμε αυτό το φαύλο, ανελέητο, βίαιο κύκλο!»
Η ώρα της κρίσης για άρση ασυλιών των 13 βουλευτών της ΝΔ - Γιατί πήραν… φωτιά τα τηλέφωνα
Τα μέτρα για να πάρουν τα πάνω τους οι δημοσκοπήσεις, τα τηλεφωνήματα στους γαλάζιους βουλευτές και η υπόγεια αντιπαράθεση Χαριλάου Τρικούπη και Αμαλίας
Αττική 2045: Άλλος... μισός ΟΑΣΑ για να μη φρακάρει μόνιμα στην κίνηση η πρωτεύουσα - Τι μέτρα λαμβάνονται
Παράταση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν - ΗΠΑ ανακοίνωσε ο Τραμπ: Αβέβαιο το μέλλον των συζητήσεων για συμφωνία
Live όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό, με την υπογραφή του www.ethnos.gr




