Ελλάδα|19.06.2022 20:30

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον Γιάννη Μιχαηλίδη

Newsroom

O Ρουβίκωνας πραγματοποίησε, το απόγευμα της Κυριακής, παρέμβαση στο υπουργείο Δικαιοσύνης για τον κρατούμενο Γιάννη Μιχαηλίδη. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν προσαχθεί 23 άτομα. 

Οι συγκεντρωμένοι πέταξαν τρικάκια και κρατούσαν πανό με το σύνθημα «Άμεση αποφυλάκιση του αναρχικού απεργού πείνας Γ. Μιχαηλίδη».

«Ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης βρίσκεται στην 27η μέρα της απεργίας πείνας που ξεκίνησε στις 23 Μαΐου. Κύριο αίτημα είναι η αποφυλάκισή του υπό όρους όπως προβλέπεται, καθώς έχει εκτίσει ήδη 8,5 χρόνια, δηλαδή τα 3/5 της εικοσαετούς ποινής που του είχε αρχικά επιβληθεί, αλλά και τα 2/5 της επιπλέον ποινής που του επιβλήθηκε μετά την απόδραση. Το δικαστικό συμβούλιο της Άμφισσας ωστόσο, αρνείται την αποφυλάκισή του με την αιτιολογία ότι δεν πληροί τις ουσιαστικές προϋποθέσεις αποφυλάκισης» αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του ο Ρουβίκωνας.

Στο τέλος, καλεί σε πορεία την Παρασκευής 24 Ιουνίου, στις 18:00 στα Προπύλαια, «για τη διεθνή μέρα αλληλεγγύης στον αναρχικό απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη».

Όλες οι ειδήσεις

Ναυάγιο στη Μύκονο: Προβληματισμός στην κυβέρνηση για τις μεταναστευτικές ροές από την Τουρκία - Η αποθράσυνση της Άγκυρας και οι κλειστοί δίαυλοι επικοινωνίας

Οι άνθρωποι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες

Fuel Pass: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του - Ποιους θα αφορά

Τα θρυλικά 80s μέσα από τις διαφημίσεις τους…

υπουργείο ΔικαιοσύνηςΡουβίκωναςειδήσεις τώρα