Εύβοια: Πώς φαίνεται να ξεκίνησε η μεγάλη φωτιά - Τι αναφέρουν οι κάτοικοι
NewsroomΣε ύφεση είναι η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το Σάββατο στον Κρεμαστό Ευβοίας, μετά από ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Η πυροσβεστική κατάφερε να ελέγξει όλα τα μέτωπα.
Σύμφωνα με τους κατοίκους στο χωριό Γάια η φωτιά ξεκίνησε από σημείο με κολώνα φωτισμού. Οι πρώτοι αυτόπτες μάρτυρες που έσπευσαν εκεί, αντίκρισαν τις φλόγες να ξεπηδούν γύρω από την κολώνα της ΔΕΗ, όπως μεταδίδει ο Γιώργος Κρατημένος για το OPEN.
«Η ΔΕΗ που ήρθε χθες δυο φορές, είπε ότι "δεν είναι δικό μας το πρόβλημα"» δηλώνει κάτοικος της περιοχής.
Άλλος, περιγράφοντας τη στιγμή που ξέσπασε η πυρκαγιά αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πετάχτηκε σε δευτερόλεπτα. Ήταν κάτι πιτσιρίκια εκεί, μέχρι να ανέβουν στο χωριό να φωνάξουν, η φωτιά είχε φτάσει απέναντι».
«Δόθηκε μάχη για να μπορέσουμε να ελέγξουμε τα μέτωπα και να μπορέσουμε να φέρουμε τις πυροσβεστικές δυνάμεις κοντά στο μέτωπό της φωτιάς. Αυτή τη μάχη φαίνεται πως την κερδίσαμε προς το παρόν και μας κάνει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε νωρίτερα σήμερα, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο δήμαρχος Κύμης-Αλιβερίου Θανάσης Μπουραντάς ενώ ακριβώς την ίδια εκτίμηση έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, ο οποίος υπογράμμισε πως «μπορέσαμε και κρατήσαμε το μέτωπό της φωτιάς μακριά από τον οικισμό και απομακρύναμε με αυτό τον τρόπο την απειλή».
Οι άνθρωποι υπεύθυνοι για πάνω από το 90% των πετρελαιοκηλίδων στις θάλασσες
Fuel Pass: Μέσα στην εβδομάδα ανακοινώσεις για τη διεύρυνσή του - Ποιους θα αφορά
- «Μπαλάκι» οι ευθύνες για τα επεισόδια στο ΑΠΘ: Τι λένε πρυτανεία, αστυνομία, φοιτητές - Τι ισχύει με το άσυλο
- Οι «ουρές» της υπόθεσης Παναγόπουλου-Στρατινάκη, οι παρασκηνιακοί ανταγωνισμοί για τη διάδοχη ηγεσία της ΓΣΕΕ και η επιστροφή των «ασώτων» στη Χαριλάου Τρικούπη
- Ποιους ψάχνει η Αρχή για το Ξέπλυμα στην υπόθεση Παναγόπουλου - Η διπλή έρευνα και τα πολιτικά πρόσωπα
- Mικρό «καλάθι» στην Αθήνα για τη συνάντηση Μητσοτάκη- Ερντογάν: «Ταράζει» τα νερά η Άγκυρα