Ελλάδα|22.06.2022 21:44

«Ξεχασμένοι» στο ΠΑΓΝΗ ένας 14χρονος και ένας 15χρονος, ενώ είναι υγιείς: Οι ιστορίες τους, συγκλονίζουν

Newsroom

Θλίψη για δύο ανήλικους στην Κρήτη, που απομακρύνθηκαν από τα ακατάλληλα ή κακοποιητικά οικογενειακά τους περιβάλλοντα και κατέληξαν «ξεχασμένοι» σε έναν θάλαμο της Παιδιατρικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ.

Ειδικότερα, δύο παιδιά 15 και 14 ετών, ο ένας από προβληματικό οικογενειακό περιβάλλον και ο άλλος θύμα βιασμού από τον σύντροφο της μητέρας του, βρίσκονται σε έναν θάλαμο νοσοκομείου. Ο ένας εδώ και περίπου 40 ημέρες και άλλος εδώ και 20.

Η έλλειψη δομών έχει οδηγήσει σε μια ασφυκτική κατάσταση τα δύο αγόρια. Οι γιατροί και οι νοσηλευτές, το προσωπικό του νοσοκομείου κάνουν ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό ώστε να νιώσουν καλύτερα, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ.

Με τα κλάματα των νοσηλευομένων παιδιών τριγύρω, με τη συνήθη, αλλά δύσκολη καθημερινότητα ενός νοσοκομείου, όπου η κίνηση γιατρών, νοσηλευτών, ασθενών, συνοδών είναι αδιάκοπη, τα παιδιά βιώνουν δύσκολες ώρες.

«Τα παιδιά δεν μπορούν να κοιμηθούν, επιβαρύνονται και άλλο ψυχολογικά. Σπαράζει η ψυχή μας να τα βλέπουμε εδώ» δηλώνει εργαζόμενη στο νοσοκομείο.

«Δεν είναι λογικό να παραμένουν στο νοσοκομείο υγιή παιδιά. Δεν είναι το κατάλληλο περιβάλλον. Ούτε είναι ο ρόλος του νοσοκομείου η φύλαξη παιδιών με κοινωνικά προβλήματα» δήλωσε από την πλευρά του ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ, Γιώργος Χαλκιαδάκης. Το πρόβλημα, όπως διευκρίνισε, οφείλεται στην έλλειψη δομών, με αποτέλεσμα, παρά τις επανειλημμένες κρούσεις προς την Εισαγγελία, τα παιδιά να παραμένουν, χωρίς να είναι άρρωστα, στην Παιδιατρική Κλινική.

Το μεσημέρι της Τρίτης, έφτασε στο νοσοκομείο εισαγγελική εντολή για τη μεταφορά του μεγαλύτερου αγοριού, που παραμένει στο νοσοκομείο από τις 15 Μαΐου, σε κατάλληλη δομή, στη Νεάπολη. Το ενδιαφέρον, τώρα, μετατοπίζεται στον 14χρονο, ο «γολγοθάς» του οποίου συγκίνησε το πανελλήνιο πριν από περίπου 20 ημέρες, όταν ο ίδιος και ο μεγαλύτερος αδερφός του κατήγγειλαν τον βιασμό τους από τον σύντροφο της μητέρας τους.

Όλες οι ειδήσεις

Η αύξηση των κρουσμάτων φέρνει τέταρτη δόση για όλους; Συνεδριάζει αύριο η Επιτροπή των ειδικών

Ηχηρή απάντηση της Σακελλαροπούλου στις προκλητικές αιτιάσεις βουλευτή από την Τουρκία

Χαμός μετά τις καταγγελίες Μητροπολίτη για δήθεν θαύματα σε ναό του Λυκαβηττού – Η απάντηση του ιερέα

«Κόκκινο Ποτάμι»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα της πολυαναμενόμενης σειράς – Έρχονται καταιγιστικές εξελίξεις – Δείτε φωτογραφίες