Ελλάδα|26.06.2022 18:26

Σύγχρονο Κωσταλέξι στη Λάρισα: Επέστρεψε στο σπίτι που παρέμενε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια η 51χρονη

Newsroom

Επέστρεψε στο σπίτι που παρέμενε κλεισμένη για 42 ολόκληρα χρόνια η 51χρονη Βάσω από τη Λάρισα. Η γυναίκα βρίσκεται ξανά στο διαμέρισμα, όπου θα παραμείνει υπό την επίβλεψη κοινωνικού λειτουργού του δήμου Λαρισαίων καθώς και με τη βοήθεια των συγγενών της, μετά το σοκ στο πανελλήνιο που προκάλεσε η είδηση για τον εγκλεισμό της.

Το μαρτύριο της 51χρονης τελείωσε με τον θάνατο της μητέρας της, την οποία συγγενής τους εντόπισε στην είσοδο της διπλοκατοικίας νεκρή, σε ηλικία των 76 ετών, καθώς επέστρεφε από τα ψώνια της. Ο θάνατος της μητέρας αποδίδεται σε φυσικά αίτια, ενώ ο πατέρας της γυναίκας είχε πεθάνει πριν από χρόνια. Όπως έχει γίνει γνωστό, μετά την αποκάλυψη του σοκαριστικού περιστατικού, πολλοί είναι αυτοί που γνώριζαν για τον εγκλεισμό της γυναίκας, μεταξύ αυτών και η αστυνομία. Η Βάσω είχε να βγει από το σπίτι της από την Γ’ Δημοτικού ενώ, κλειδαμπαρωμένη την κράταγε η μητέρα της.

Εξετάζουν αν έχει πέσει θύμα σεξουαλικής κακοποίησης

Σύμφωνα με τη Real News, από τις πρώτες εξετάσεις της γυναίκας, δε φαίνεται να υπάρχουν σημάδια κακοποίησης όμως, ανάμεσα σε άλλα, εξετάζεται και το εάν η 51χρονη είχε πέσει θύμα σεξουαλικής ή άλλου είδους κακοποίησης σε μικρή ηλικία από συγγενικό της πρόσωπο.

Οι υπάλληλοι του δήμου που έχουν έρθει σε επαφή με την ίδια είναι συγκλονισμένοι. Η κοινωνική λειτουργός που ανέλαβε την υπόθεση έχει καταφέρει να αποκτήσει σχέση με τη Βάσω και, μάλιστα, πήγαν μαζί στην κηδεία της μητέρας της. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, «η κοινωνική λειτουργός την ενημέρωσε για τον θάνατο της μητέρας της. Τη βρήκε, την προσέγγισε, τη «ξεκλείδωσε» και πήγαν μαζί στην κηδεία. Τη βοήθησε να βάλει ακόμη και τα ρούχα της» ενώ, σύμφωνα με υπάλληλο του δήμου, η Βάσω «δεν είναι αγρίμι» όπως γράφτηκε.

Μετά από τόσα χρόνια εγκλεισμού η 51χρονη, όπως είναι φυσικό, αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα επικοινωνίας. Έχει νοητικά προβλήματα και εμφανίζει υστέρηση σε όλα τα επίπεδα. Όμως, δεν ήταν παραμελημένη όσον αφορά τη σίτιση και την καθαριότητα, αν και ζούσε μέσα σε ένα «φρούριο» με κάγκελα στα παράθυρα και αλυσίδες στις πόρτες.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι «το πιθανότερο είναι ότι επειδή δεν υπήρχαν σχολεία ειδικής αγωγής, η 51χρονη να έμεινε στο σπίτι της προκειμένου να μην την κοροϊδεύουν τα άλλα παιδιά. Πήγε μέχρι την τρίτη δημοτικού. Από τη γειτονιά είπαν, ότι η μητέρα της την αγαπούσε. Οι κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου θα κάνουν ό,τι απαιτείται προκειμένου να τη βοηθήσουν».

Ο εγκλεισμός της γυναίκας υπήρξε κοινό μυστικό μεταξύ συγγενών, γειτόνων αλλά και της αστυνομίας. Κανείς δεν κατάφερε να αλλάξει τη γνώμη της μητέρας της γυναίκας, που θεωρούσε ότι, με αυτό τον τρόπο, προστάτευε την κόρη της. Πλέον, η Βάσω θα κάνει την προσπάθεια να ζήσει μία όσο το δυνατόν φυσιολογική ζωή.

Όλες οι ειδήσεις

ΕΥΔΑΠ: Αφανείς διαρροές φορτώνουν με λογαριασμούς χιλιάδων ευρώ τους πολίτες - Πλήθος οι αναφορές - Τι λέει ο Συνήγορος του Καταναλωτή

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Βίντεο από τη στιγμή που το σκάει ο χιμπατζής - Τι λέει ο ιδρυτής του χώρου για το συμβάν

Πανελλήνιες 2022: Αγωνία για τις βαθμολογίες - Αναμένεται χαμηλό όλων των εποχών στα Μαθηματικά

Νέα Υόρκη: «Παιχνίδια» θανάτου- Νεαρός ανέβηκε πάνω σε βαγόνι τρένου και χτύπησε σοβαρά στο κεφάλι

ΛάρισαεγκλεισμόςΚωσταλέξιειδήσεις τώρα