Ελλάδα|27.06.2022 22:47

«Προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων παιδιών» - Αμφισβητεί το πόρισμα Καρακούκη - Καλογρηά η Πισπιρίγκου

Newsroom

Η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πλέον να κληθεί να καταθέσει ανωμοτί μέσα στα επόμενα 24ωρα,  για τους θανάτους της Ίριδας και της Μαλένας, τον δύο μικρότερων κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη από την Πάτρα. 

Σύμφωνα με τον συνήγορό της, Όθωνα Παπαδόπουλο, η 33χρονη κατηγορούμενη για τον θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας, υποστηρίζει ότι «προσπαθούν να μου φορτώσουν και τους θανάτους των άλλων παιδιών». Η κατάθεση της αδερφής της Ρούλας Πισπιρίγκου, Δήμητρας, έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες  για το θάνατο του βρέφους, αλλά και τα όσα προηγήθηκαν αυτού. Άλλωστε, η θεία του μωρού, ήταν ο άνθρωπος που το βρήκε νεκρό μέσα στην κούνια του. Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε σχετικά στο Open: «Η κατάθεσή της ήταν καθαρά περιγραφική, έδωσε τα γεγονότα με τη σειρά τους, με πλήρη ειλικρίνεια και ευθύτητα όπως όφειλε. Το πώς θα ερμηνευθεί είναι κάτι το οποίο θα δούμε στη συνέχεια». 

Έρχονται και νέες διώξεις;

Εντωμεταξύ, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, για την πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας ανοίγει ένας νέος κύκλος καταθέσεων από τις οποίες ίσως προκύψει η άσκηση νέων διώξεων. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νοτιοανατολικής Αττικής, Γιώργο Καλλιακμάνη, σύντομα θα φανεί εάν το πόρισμα αναφέρει με σαφήνεια εγκληματική ενέργεια, και τότε «θα ασκηθεί δίωξη κατά προσώπου ή προσώπων».

Πάντως, το πόρισμα των ιατροδικαστών Καρακούκη - Καλογρηά για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας αναμένεται να αμφισβητηθεί από την πλευρά της Ρούλας Πισπιρίγκου, με τους ιατροδικαστές να περιμένουν να δουν τις λεπτομέρειες της έκθεσης για να διαπιστωθεί το κατά πόσο είναι «δεμένο» το συμπέρασμά τους. Όπως δήλωσε στην ΕΡΤ ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, «αν έχουν γίνει καινούργιες εξετάσεις στα υπάρχοντα στοιχεία και στα ήδη υπάρχοντα όργανα (γιατί κάποια είναι κρατημένα στη συντήρηση και δεν αλλοιώνεται η εικόνα τους όσα χρόνια και να περάσουν εκεί) θεωρώ ότι  αν υπάρχουν στοιχεία και έχουν κλειδώσει στην διάγνωση της ασφυξία εκεί θα δυσκολέψουν πάρα πολύ να την αποκρούσουν». 

Εκτός από την αμφισβήτηση του ιατροδικαστικού  πορίσματος για  τη Μαλένα και της Ίριδα, πάντως, η κατηγορούμενη Ρούλα Πισπιρίγκου ζητά και επανέλεγχο του μεταθανάτιου δείγματος αίματος και ούρων της μικρής Τζωρτζίνας. 

Όλες οι ειδήσεις

Αττικό Ζωολογικό Πάρκο: Ποιο είναι το πρωτόκολλο ασφαλείας - Πότε ενεργοποιείται η θανάτωση ζώου - Τι έδειξαν οι πρώτες αυτοψίες

Τραγική ιστορία πίσω από τους νεκρούς στη Θεσσαλονίκη: Αυτοκτόνησαν μητέρα και γιος στο ΙΧ που έπεσε στη θάλασσα

Λυκόβρυση: Νεαροί που δούλευαν σε συνέργεια οχημάτων έκλεβαν κατά παραγγελία; Τι λένε στο ethnos.gr αστυνομικές πηγές

Αντιεμβολιαστές διαδήλωσαν έξω από το σπίτι του Πλεύρη - Ήταν μέσα η οικογένειά του

Ρούλα ΠισπιρίγκουπαιδιάΠάτραειδήσεις τώραΜάνος Δασκαλάκηςθάνατοι