Ελλάδα|29.06.2022 08:01

Χαλάνδρι: «Το αυτοκίνητο αναπήδησε γύρω στα δύο μέτρα» - Ειδικός εξηγεί πώς συνέβη το τροχαίο με θύμα τον 18χρονο

Newsroom

Πώς συνέβη το τροχαίο δυστύχημα στο Χαλάνδρι, όπου έχασε τη ζωή του ένας 18χρονος, περιέγραψε σήμερα ο εμπειρογνώμονας Παναγιώτης Μαδιάς, κάνοντας λόγο για «μεγάλη ταχύτητα». Ο νεαρός οδηγός σκοτώθηκε όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε «καρφώθηκε» σε δέντρο.

«Από την πρώτη στιγμή βλέπουμε πάνω στο οδόστρωμα και στις δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση από Χαλάνδρι προς Νέα Ιωνία, μέσα στο οδόστρωμα δεν υπάρχουν ούτε ίχνη τροχοπέδησης αλλά ούτε ίχνη εκτροπής. Υπάρχουν αμυδρά ίχνη πλαγίας ολίσθησης περίπου των 60 εκατοστών σε κοντινή απόσταση από το ρείθρο της διαχωριστικής νησίδας των δύο ρευμάτων ανά κατεύθυνση» περιγράφει αρχικά ο εμπειρογνώμονας, μιλώντας στο OPEN.

Όπως εξηγεί έπειτα, «Στη συνέχεια βλέπουμε μια εκτροπή του οχήματος, υπό γωνία 45 περίπου μοιρών σε σχέση με τον άξονα του οδοστρώματος. Έχει χαθεί οριστικά ο έλεγχος του αυτοκινήτου και το αυτοκίνητο κάνει μια αναπήδηση γύρω στα δύο μέτρα σε κατακόρυφη απόσταση από το επίπεδο της διαχωριστικής νησίδας και εν συνεχεία προσκρούει με τη δεξιά πόρτα του συνοδηγού πάνω στον κορμό του δέντρου».

«Απογειώνεται όπως το αεροπλάνο, κανονικά με βαθμιαία κλίμακα ανύψωσης και φτάνει μέχρι και τα δύο μέτρα και χτυπάει στον κατακόρυφο κορμό του δέντρου με τη δεξιά πλευρά. Αποτέλεσμα αυτής της πρόσκρουσης ήταν να εμβολιστεί πάνω από 65 εκατοστά με φόρα και κατεύθυνση από τη δεξιά πλευρά προς την αριστερή», συμπληρώνει.

Αναφορικά με το γεγονός πως το δέντρο ξεριζώθηκε, ο ειδικός δήλωσε: «Αυτό παραπέμπει σε μεγάλη ταχύτητα. Τώρα για εμάς τους πραγματογνώμονες, αυτή η ταχύτητα των 85 περίπου, με το μάξιμουμ να προσέκρουσε με 85 χιλιόμετρα πάνω στον κορμό του δέντρου, είναι τεράστια ταχύτητα πάνω σε αυτό το σημείο γιατί ο κορμός του δέντρου δεν έχει μεγάλη επιφάνεια όπως ο τοίχος για να "απορροφηθούν" οι προσκρούσεις και οι γεωμετρικές μεταβολές του αυτοκινήτου σε επίπεδη έκταση. Γίνεται εμβολισμός, σημειακός εμβολισμός. Περίπου με 85 χιλιόμετρα γίνονται αυτού του είδους οι εμβολισμοί. Μην ξεχνάμε ότι ο Mad Clip προσέκρουσε στο μεταλλικό φωτιστικό στύλο με 75 περίπου χιλιόμετρα».

Βίντεο - ντοκουμέντο από το σοκαριστικό τροχαίο

Βίντεο - ντοκουμέντο λίγα λεπτά πριν από το θανατηφόρο τροχαίο, που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης (28 Ιουνίου) στην οδό Παπανικολή, στο Χαλάνδρι είδε το «φως» της δημοσιότητας μέσω του Alpha.

Το βίντεο δείχνει τις κόντρες λίγο πριν τη μοιραία σύγκρουση:

Ποινική δίωξη εις βάρος του φίλου του θύματος

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε τον θάνατο άλλου ανθρώπου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 20χρονου που συνελήφθη στο Χαλάνδρι για το θανατηφόρο τροχαίο.

Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, από τον οποίο αναμένεται να ζητήσει προθεσμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο νεαρός που έχασε τη ζωή του δεν είχε δίπλωμα οδήγησης, ούτε φορούσε ζώνη, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο το δυστύχημα να σημειώθηκε σε αυτοσχέδια κόντρα του νεαρού με τον φίλο του.

Πώς συνέβη το δυστύχημα

Το τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε τα ξημερώματα και συγκεκριμένα στις 04:40 στην οδό Παπανικολή του Χαλανδρίου.

Ειδικότερα, η Τροχαία ενημερώθηκε για σοβαρό περιστατικό, καθώς δύο οχήματα κινούνταν στην κάθοδο προς Αγία Παρασκευή. Κάποια στιγμή, το αυτοκίνητο που βρισκόταν στη δεξιά μεριά έχασε τον έλεγχο και «καρφώθηκε σε δέντρο».

Ο νεαρός οδηγός μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Γεννηματάς, χωρίς τις αισθήσεις του.

Στο άλλο αυτοκίνητο, σύμφωνα με το OPEN, βρίσκονταν οι φίλοι του, που σοκαρισμένοι βγήκαν από το όχημά τους, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τίποτα, καθώς το παιδί είχε εγκλωβιστεί στο όχημά του. Στο σημείο έφτασαν πυροσβεστική, αστυνομία και ΕΚΑΒ και κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν

Εικόνα από το σημείο:

Τι λέει αυτόπτης μάρτυρας

Για «σπινιάρισμα 100-200 μέτρων» μιλά αυτόπτης μάρτυρας του σοκαριστικού τροχαίου.

«Ακούσαμε ένα σπινάρισμα για 100-200 μέτρα και ένα φοβερό θόρυβο σαν βόμβα. Βγήκαμε έξω και είδαμε το παιδί στον δρόμο και το αμάξι καρφωμένο στο δέντρο» περιγράφει χαρακτηριστικά αυτόπτης μάρτυρας του τροχαίου.

Όπως προσθέτει ο ίδιος, μιλώντας στην ΕΡΤ, «Κάποιος που ξέρει από αυτά πήρε τον σφυγμό του και διαπίστωσε πως είχε ήδη "φύγει". Πρέπει να έχασε τον έλεγχο. Το άλλο όχημα που υπήρχε με άλλον νεαρό δεν έπαθε γρατζουνιά».

Χαλάνδριειδήσεις τώρατροχαίο δυστύχημακόντραΑττικήτροχαίονεκρός