Ελλάδα|29.06.2022 11:34

Δολοφονία Γρηγορόπουλου: Αύριο το διάβημα για αναίρεση απόφασης για Κορκονέα - Νέες δηλώσεις Κωνσταντοπούλου

Newsroom

Διάβημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για νέα αναίρεση της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Επαμεινώνδας Κορκονέας, που το 2008 δολοφόνησε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, θα καταθέσουν αύριο οι δικηγόροι της οικογένειας.

Το παραπάνω ανέφερε σήμερα, μεταξύ άλλων, η δικηγόρος Ζωή Κωνσταντοπούλου. Αρχικά αναφέρθηκε στην καταγγελία της ίδιας και του Νίκου Κωνσταντόπουλου για μεθόδευση, λέγοντας «είναι κάτι που το έχουμε καταγγείλει από τις 11 Μαΐου, όταν μεθοδεύτηκε άρον άρον να γίνει η δίκη αυτή για να υπάρξει αυτό το αποτέλεσμα χωρίς καν να κλητευθεί η οικογένεια του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου».

«Ο Άρειος Πάγος με ομόφωνο τρόπο είπε ότι παρανόμως τού αναγνωρίστηκε ελαφρυντικό. Την ανέτρεψε την απόφαση και ξαναμπήκε ο Κορκονέας φυλακή στις 18 Μαρτίου. Στις 11 Μαΐου, δηλαδή με ταχύτητα φωτός, ήταν σε εμάς κατανοητό ότι μεθοδεύεται να μην παραμείνει φυλακή ο Κορκονέας» τόνισε έπειτα η κα Κωνσταντοπούλου, μιλώντας στο OPEN.

Αναφερόμενη στη χθεσινή συνεδρίαση, η δικηγόρος είπε πως «Αυτό το οποίο πρέπει να ειπωθεί είναι πως αυτό που έγινε δεν ήταν συνεδρίαση μικτού ορκωτού δικαστηρίου. Οι ένορκοι αποκλείστηκαν από τη διαδικασία μέχρι να έχει αποκλειστεί η πολιτική αγωγή, δηλαδή εμείς αλλά και μέχρι και την ανάγνωση της υπόθεσης και της κατηγορίας. Δηλαδή η υπόθεση εισήχθη μόνο στους τακτικούς δικαστές με φοβερές διαμαρτυρίες μας, οι ένορκοι αυτοί δεν άκουσαν τίποτα από την υπόθεση (...). Δεν διαβάστηκε ούτε η καταδικαστική απόφαση».

«Στην απόφαση υπήρχε η μαρτυρία της μητέρας του Αλέξανδρου για το ότι ο Κορκονέας δούλευε ως μπράβος. Υπήρχαν οι μαρτυρίες των συναδέλφων του που κατέθεσαν ότι οι συμπεριφορές αυτές δεν εκδηλώνονται στο αστυνομικό σώμα και είναι ακραίες. Υπήρχε μαρτυρία συναδέλφου του ότι ο Κορκονέας πήγαινε και μοίραζε σφαίρες σε συναδέλφους του στη βάρδια. Υπήρχανε τα έγγραφα από τα οποία προέκυπτε ευρύτατη οπλοχρησία πέραν των καθηκόντων του» ανέφερε, μεταξύ άλλων για το περιεχόμενο της καταδικαστικής απόφασης.

«Όλα αυτά ήταν πράγματα που δεν μάθανε ποτέ οι ένορκοι» τόνισε.

Έπειτα, ανέφερε ότι οι δικαστικές Αρχές «δημιούργησαν όλο το πλαίσιο για να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό και στη συνέχεια επειδή οι ίδιες θα είχαν πειθαρχική ευθύνη, βάλανε μπροστά τους ενόρκους και μετά οι ίδιες μειοψήφησαν. Οι ένορκοι δεν άκουσαν εμάς, δεν άκουσαν τίποτα. Η διάσκεψη στην υπόθεση αυτή ήταν 1,5 ώρα, από την οποία τα 50 λεπτά είχαν ξεχάσει τη δικογραφία πάνω στην έδρα».

«Εμείς αύριο θα κάνουμε διάβημα στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, θα ζητήσουμε τη νέα αναίρεση της απόφασης αυτής. Θα ζητήσουμε να ελεγχθεί πειθαρχικά και να ελεγχθεί αν υπήρξε επηρεασμός ενόρκων και δικαστικών προσώπων και ποιο είναι το υπόβαθρο αυτής της απόφασης» υπογράμμισε στο τέλος η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Για «μεθόδευση» μιλά και ο γυμνασιάρχης του Αλέξη

Ο γυμνασιάρχης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δήλωσε σχετικά με την απόφαση πως «αυτό που με λυπεί και με εξοργίζει δεν είναι ότι βγήκε ο Κορκονέας έξω από τη φυλακή. αυτό που με εξοργίζει είναι η κατάσταση της λεγόμενης "ελληνικής δικαιοσύνης". Αυτή είναι η μεγάλη απογοήτευσή μου και για αυτή ντρέπομαι».

«Η δικαίωση θα ήτανε να μην αναγνωριστεί αυτό το ελαφρυντικό, το οποίο αναγνωρίστηκε με πολύ πλάγιους τρόπους και μεθοδευμένους και κατάπτυστους (...). Όταν φώναξε κάποιος απ' έξω ένα όνομα, ο Κορκονέας είπε "εγώ του έκανα την κεφάλα τόση". Αν η πρόεδρος λειτουργούσε όπως θα έπρεπε να λειτουργεί, θα έπρεπε να τον καλέσει εκείνη την ώρα και να ζητήσει εξηγήσεις. Τίνος έκανε "την κεφάλα τόση" και πότε; Δεν μπορούμε να μιλάμε για ελαφρυντικό σύννομου βίου "έχοντας κάνει κάποιου την κεφάλα τόση"» επισήμανε στο τέλος.

Όλες οι ειδήσεις

«Δεν κράτησε μεγάλο χρονικό διάστημα η ιδιότυπη διαπραγμάτευση του κ. Ερντογάν» - Πώς αποτιμά η Αθήνα το «ναι» της Τουρκίας για ένταξη Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

«Τα κρούσματα ως κρούσματα δε μας απασχολούν»: Δεν θα ληφθούν νέα μέτρα, λέει ο Πλεύρης - Σε λογική συνύπαρξης με τον ιό και από φθινόπωρο

Ταυτότητες και διπλώματα και στο κινητό: Από πότε – Τι αποκάλυψε ο Κυριάκος Πιερρακάκης

Ιστορικό βήμα από την ΕΕ: Από πότε καταργούνται de facto οι πωλήσεις οχημάτων βενζίνης και ντίζελ