Ελλάδα|02.07.2022 19:56

Υπό κράτηση οι δράστες της κινηματογραφικής ληστείας στη Θεσσαλονίκη - Καρέ καρέ η πάλη με το θύμα τους

Newsroom

Σε ανακριτή παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν οι δύο συλληφθέντες για την κινηματογραφική ληστεία που έγινε την Παρασκευή σε επιχείρηση στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας άσκησε εις βάρος τους ποινική δίωξη για ληστρική κλοπή κατά συναυτουργία και, κατά περίπτωση, για παράνομη κατακράτηση, απειλή, επικίνδυνες και απλές σωματικές βλάβες.

Οι δύο άντρες έλαβαν προθεσμία για να απολογηθούν την επόμενη εβδομάδα και μέχρι τότε κρατούνται.

Υπενθυμίζεται ότι ως δράστες της ληστείας συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, ηλικίας 41 και 45 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για ληστεία κατά συναυτουργία. Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο ένας από τους δύο, ο 41χρονος, εισήλθε σε κατάστημα και αφαίρεσε χρηματικό ποσό από ταμείο που βρισκόταν σε γραφείο. Η ενέργειά του έγινε αντιληπτή από τον 33χρονο ιδιοκτήτη, ο οποίος με τη βοήθεια πελάτη τον ακινητοποίησε, ενώ παράλληλα επιχείρησε να ανακτήσει τα χρήματα που αφαιρέθηκαν.

Ο άντρας προσπάθησε να διαφύγει και εισήλθε σε αυτοκίνητο, που εμφανίστηκε έξω από το κατάστημα, ενόσω ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσπαθούσε να τον συγκρατήσει. Ακολούθως, ο άλλος δράστης -ο 45χρονος οδηγός- έθεσε σε κίνηση το όχημα, ενώ σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. ο άλλος άντρας τραυμάτισε ελαφρά με τη χρήση σωματικής βίας τον 33χρονο, ο οποίος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το αυτοκίνητο.

Καρέ - καρέ η δράση τους

Βίντεο - ντοκουμέντο από τη δράση των δύο ληστών έφερε στο «φως» το OPEN. Κάμερα ασφαλείας κατέγραψε τη δράση τους αλλά και την πάλη του ενός δράστη με τον 33χρονο γιο του ιδιοκτήτη. Παράλληλα, στα πλάνα φαίνεται και η τρικλοποδιά που έβαλε στον έναν ληστή πελάτης της επιχείρησης.

Ειδικότερα, όλα ξεκίνησαν γύρω στις 14:00 την Παρασκευή, όταν ο 33χρονος ιδιοκτήτης της βιοτεχνίας εξυπηρετούσε πελάτη. Ξαφνικά αντιλήφθηκε ότι ένα άτομο κατευθύνθηκε προς το ταμείο και επιχείρησε να κλέψει χρήματα από αυτό.

Όπως φαίνεται στο βίντεο που εξασφάλισε το OPEN, ο 41χρονος δράστης προσπάθησε να ξεφύγει από τα χέρια του ιδιοκτήτη, αλλά ο πελάτης που βρισκόταν μέσα στην επιχείρηση του έβαλε τρικλοποδιά. Ο δράστης έπεσε κάτω και χτύπησε το κεφάλι του σε σιδερένιο έπιπλο, ενώ ο ιδιοκτήτης τον άρπαξε για να τον βγάλει έξω από την επιχείρησή του.

Ακολούθησε πάλη ανάμεσα στους δύο άνδρες και τότε εμφανίστηκε ο συνεργός του, ο οποίος ήταν μέσα σε μαύρο όχημα και προσποιούμενος άνδρα της ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε από τον ιδιοκτήτη να τον αφήσει ώστε να τον παραλάβει εκείνος. Τελικά, ο δράστης κατάφερε να μπει στο όχημα μαζί, όμως, με τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης -ο οποίος πάλεψε μαζί του στην πόρτα του αυτοκινήτου.

Ο συνεργός ανέπτυξε ταχύτητα ενώ περίπου τέσσερα χιλιόμετρα μετά φέρεται να είπε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης «θα δεις τι θα σου κάνουμε εκεί που πάμε».

Ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να βγει από το όχημα ενώ εκείνο ήταν εν κινήσει. Έτσι, επέστρεψε στην επιχείρησή του με οτοστόπ και στη συνέχεια μετέβη στο νοσοκομείο καθώς ο ένας από τους δύο δράστες του είχε προκαλέσει τραύμα δαγκώνοντάς τον στο χέρι.

Όλες οι ειδήσεις

Συναγερμός για τον υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς την Κυριακή: Η πρώτη «πολύ δύσκολη ημέρα της αντιπυρικής περιόδου»

Κριστιάνο Ρονάλντο: Έριξε τη «βόμβα» στη Γιουνάιτεντ - «Ήρθε η ώρα να φύγω»

Συγκλονιστικές εικόνες από βύθιση πλοίου κοντά στο Χονγκ Κονγκ - Εκτιμήσεις για δεκάδες νεκρούς

Λαλέ Αλατλί: Η Τουρκάλα που θέλει να γίνει Ελληνίδα και τα εμπόδια - «Δεν είμαι τουρίστρια, ούτε μετανάστρια - Θέλω να μείνω για πάντα εδώ»

ληστείασύλληψηΘεσσαλονίκηειδήσεις τώρα