Ελλάδα|04.07.2022 18:00

Θεσσαλονίκη: Μήνας κινητοποιήσεων ο Ιούλιος για τους εργαζόμενους του ΟΑΣΘ - Απεργία για 6 ώρες την Τρίτη

Newsroom

Μήνας απεργιακών κινητοποιήσεων είναι ο Ιούλιος για τους εργαζόμενους στον ΟΑΣΘ. Συγκεκριμένα, έχουν προκηρύξει στάσεις εργασίας από τις 10.00 το πρωί έως τις 16.00 το μεσημέρι για τις 5, 7, 11, 15 και 20 Ιουλίου. Επίσης ήδη έχουν προκυρήξει 24ωρη απεργία για τις 18 και 22 Ιουλίου, και στάση εργασίας από τις 9.00 το πρωί εώς τις 21.00 το βράδυ για τις 13 Ιουλίου. 

Σε ανακοίνωση του το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΘ καταγγέλλει την αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων για τα αιτήματα τους. Παράλληλα, κάνουν λόγο για «στοχευμένη προσπάθεια εξαθλίωσης» που έχει «πλημμυρίσει το σύνολο των εργαζομένων στη συγκοινωνία με αίσθημα οργής και αγανάκτησης για την άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά της κυβέρνησης εναντίον μας». 

«Εντατικοποιούμε τον αγώνα μας με συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας ότι επιτέλους τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη θα επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτείται ως προς την αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, το δίκαιο αυτών που και οι ίδιοι κατά καιρούς αποδέχονται» καταλήγουν.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Συνδικάτου Εργαζομένων ΟΑΣΘ: 

«Η αδιαφορία των αρμόδιων Υπουργείων στην αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, έχει ξεπεράσει πλέον τα όρια της κοροϊδίας και του εμπαιγμού. Μήνες τώρα επαναλαμβάνουν ότι η διευθέτηση των αιτημάτων μας είναι θέμα "ολίγων ημερών" αλλά στην πραγματικότητα αποδεικνύεται ότι ποτέ δεν ασχολήθηκαν με την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτεί ο θεσμικός τους ρόλος ως προς την αντιμετώπιση τους.

Συνεχίζουμε οι εργαζόμενοι να παραμένουμε χωρίς ΣΣΕ, δίχως την επιστροφή των προβλεπόμενων και νομοθετημένων επιδομάτων μας που μας στερεί η διοίκηση του ΟΑΣΘ εδώ και μήνες, συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με την  αβεβαιότητα και τον φόβο για αναδρομική περαιτέρω μείωση των μισθών μας. Τα ίδια Υπουργεία, που αναίτια κωλυσιεργούν και συνεχίζουν να εμπαίζουν τους εργαζόμενους στην συγκοινωνία της πόλης μας, επιδεικνύουν άμεσα αντανακλαστικά ως προς την ψήφιση νομοσχεδίων που εξυπηρετούν συμφέροντα ιδιωτών.

Εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι επιδεικνύουμε κοινωνική ευαισθησία έναντι της πόλης μας και των πολιτών αυτής, αποφεύγοντας για μήνες τις κινητοποιήσεις λόγω της πανδημίας, όπως πράξαμε και προσφάτως καθ’ όλη την διάρκεια της εξεταστικής περιόδου των παιδιών μας.

Φτάνει πια. Η στοχευμένη προσπάθεια εξαθλίωσης μας που επιχειρούν, έχει πλημμυρίσει το σύνολο των εργαζομένων στην συγκοινωνία με αίσθημα οργής και αγανάκτησης για την άδικη και μεροληπτική συμπεριφορά της Κυβέρνησης εναντίον μας.

Εντατικοποιούμε τον αγώνα μας με συνεχής απεργιακές κινητοποιήσεις, ευελπιστώντας ότι επιτέλους τα αρμόδια Κυβερνητικά στελέχη θα επιδείξουν την ανάλογη σοβαρότητα που απαιτείται ως προς την αντιμετώπιση των αιτημάτων μας, το δίκαιο αυτών που και οι ίδιοι κατά καιρούς αποδέχονται».

Όλες οι ειδήσεις

Θέμης Αδαμαντίδης: Αναβολή της δίκης του τραγουδιστή για τις 14 Ιουλίου - Ιατροδικαστική ζήτησε η υπεράσπιση

Ψηφιακή κάρτα: «Xτυπούν κάρτα ενώ συνέχιζαν να δουλεύουν» - Καταγγελίες για καταστρατήγησή του μέτρου

Τσαβούσογλου: Ο Μητσοτάκης ταπείνωσε τον εαυτό του, λέγοντας μη δίνετε F-16 στην Τουρκία -Τέτοιες προσπάθειες δεν θα αποδώσουν

Λεξ: «Βούλιαξε» το γήπεδο του Πανιώνιου - 20.000 θεατές αποθέωσαν τον ράπερ στη συναυλία του στη Νέα Σμύρνη

στάση εργασίαςΟΑΣΘΘεσσαλονίκηυπουργείο Μεταφορών και Υποδομώναπεργία