Ελλάδα|05.07.2022 13:50

Φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Μήνυμα του 112 για προληπτική εκκένωση του οικισμού Μύτικα - Πολύ δύσκολη η κατάσταση

Newsroom

Πολύ δύσκολη χαρακτηρίζεται η κατάσταση στο Πόρτο Γερμενό, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη από τις 12:00 το μεσημέρι μεγάλη φωτιά σε δασική έκταση. Και αυτό γιατί πνέει βορειοδυτικός άνεμος που ανεβάζει τις φλόγες προς τον Μύτικα.

Μάχη με τις φλόγες και 112 για εκκένωση του οικισμού Μύτικα

Μάλιστα, εκδόθηκε 112 προληπτικής οργανωμένης απομάκρυνσης (περίπου 30 ατόμων) από Μύτικα προς Ψάθα.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πυρκαγιά ξέσπασε από σκουπίδια πίσω από ξενοδοχείο της περιοχής και κατευθύνεται  μέσα στο πυκνό δάσος πίσω από το αρχαίο κάστρο.

Σύμφωνα δε με πληροφορίες του ethnos.gr, έχει ζητηθεί από το λιμενικό να ενεργοποιηθεί και να συνδράμει άμεσα σε περίπτωση που χρειαστεί να γίνουν εκκενώσεις από τη θάλασσα.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 130 πυροσβέστες με 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 35 οχήματα, συμπεριλαμβανομένων και Ρουμάνων πυροσβεστών, καθώς και η ομάδα Σ.μη.Ε.Α. Για την αεροπυρόσβεση έχουν διατεθεί 5 αεροσκάφη και 6 ελικόπτερα, εκ των οποίων το 1 για εναέριο συντονισμό. Συνδρομή παρέχουν εθελοντές πυροσβέστες, υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ, καθώς και δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Κλιμάκιο της ΔΑΕΕ βρίσκεται στην περιοχή της πυρκαγιάς για τη διερεύνηση των αιτιών της.

Σε Γενική Επιφυλακή τέθηκε το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής.

Όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσε το OPEN, η φωτιά βρίσκεται σχετικά κοντά σε σπίτια. Συγκεκριμένα σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το μέτωπο υπάρχει οικισμός, όμως ο μεγαλύτερος φόβος των Αρχών έχει να κάνει με οικίες που βρίσκονται διάσπαρτες στην περιοχή.

Ο καπνός πάνω από το σημείο της φωτιά είναι πυκνός και έντονος γεγονός που δυσκολεύει το επιχειρησιακό έργο των εναέριων μέσων.

Όλες οι ειδήσεις

Μεγάλη φωτιά στο Πόρτο Γερμενό: Επιχειρούν πάνω από 100 πυροσβέστες και εναέρια μέσα - Ανησυχία για σπίτια και Γεράνεια Όρη

Ηχηρό μήνυμα Μητσοτάκη σε Τουρκία από το Ευρωκοινοβούλιο: Οι διαφορές δεν λύνονται με «νταηλίκια» αλλά με το Διεθνές Δίκαιο

«Αυτοί ήρθαν και με βρήκαν»: Προκλητικός και αμετανόητος ο ψευτογιατρός που λέει ότι δεν είναι δολοφόνος

Μωβ μέδουσες: Τσίμπησαν γυναίκα σε παραλία στα Χανιά - Τα σημάδια μετά τα τσιμπήματα

πυροσβεστικήπυρκαγιάφωτιά τώραφωτιά112Πόρτο Γερμενόειδήσεις τώρα