Ελλάδα|02.11.2018 09:10

Δολοφονία στη Βούλα: Βίντεο ντοκουμέντο στα χέρια της Αστυνομίας

Newsroom

Τα επίμαχα βίντεο έχουν σταλεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της ΕΛ.ΑΣ προκειμένου να αναλυθούν οι κινήσεις των δραστών και να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί που ενδεχομένως κρατούσαν διακριτική απόσταση περιμένοντας στα οχήματα διαφυγής.

Oι κάμερες έχουν «συλλάβει» τουλάχιστον έναν άνδρα, μετρίου αναστήματος (περίπου 1.70μ.), ο οποίος φαίνεται να φοράει σκούρα ρούχα, όπως μετέδωσε ο Alpha. Μάλιστα ο δράστης φέρεται να απομακρύνθηκε πεζός από το σημείο της δολοφονίας.   

Η Αστυνομία εκτιμά ότι και αυτή τη δολοφονία «υπέγραψαν» μισθωμένοι εκτελεστές. Οι δράστες πυροβόλησαν τον «Αυστραλό», όπως ήταν παρατσούκλι του, τουλάχιστον έξι φορές εκ των οποίων οι τέσσερις τον βρήκαν στο σώμα. Το θύμα έβγαινε από το σπίτι του και κατευθυνόταν προς το αυτοκίνητό του μάρκας Smart και φέρεται να κατευθυνόταν στα εγκαίνια των γραφείων της εταιρίας σεκιούριτι που του ανήκει.

Οι δράστες κατάφεραν να τον αιφνιδιάσουν και έτσι ο 46χρονος δεν πρόλαβε να αντιδράσει. Μόλις μπήκε στο αυτοκίνητο μάρκας Smart οι ένοπλοι τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν. Στο μικροσκόπιο μπαίνουν και οι τελευταίες επαγγελματικές δραστηριότητες του 46χρονου. Το θύμα ήταν παντρεμένο με το μοντέλο Βικτώρια Καρύδα, το οποίο συμμετείχε σε τηλεοπτικό ριάλιτι μόδας.

Το κλαμπ στο Σίδνεϊ

Πρώτο θέμα στα ΜΜΕ της Αυστραλίας έχει γίνει η είδηση της εν ψυχρώ εκτέλεσης του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, έξω από το σπίτι - φρούριο στο Πανόραμα της Βούλας. Το θύμα όταν ζούσε στο Σίδνεϊ ήταν μέτοχος σε γνωστό νυχτερινό κλαμπ, το οποίο ήταν στέκι κοσμικών.

Σύμφωνα με τα αυστραλιανά μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο 46χρονος επιχειρηματίας φαίνεται πως είχε πλούσιο και μυστηριώδες παρελθόν. Ο ίδιος, μάλιστα, πριν από εννέα χρόνια σε συνέντευξή του στην Herald Αυστραλίας είχε δηλώσει: «Δεν έχω πια καμία σχέση με τον υπόκοσμο».

Το 2010 ο αυστραλιανός Τύπος «βούιξε» όταν στη Μύκονο συναντήθηκε με έναν από τους πλέον ορκισμένους εχθρούς του: τον πάλαι ποτέ φίλο και συνεργάτη του. Οι δύο άνδρες έκλεισαν να διασκεδάσουν εν αγνοία τους όχι μόνο στην ίδια πτέρυγα VIP γνωστού κλαμπ στο Νησί των Ανέμων αλλά κάθονταν και σε διπλανά τραπέζια. Δεν άργησαν να έρθουν στα χέρια και να γίνουν για ακόμη φορά πρωτοσέλιδο...

ΒούλαΓιάννης ΜακρήςδολοφονίαΕΛΑΣ