Ελλάδα|07.07.2022 10:25

Μοναστηράκι: «Ήμουν σοκαρισμένη και φώναζα βοήθεια» - Τι λέει η μητέρα της 6χρονης που έπεσε στο κενό στον ΗΣΑΠ

Newsroom

Εξιτήριο πήρε το 6χρονο κορίτσι, που έπεσε μεταξύ του συρμού και της αποβάθρας στον σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι. Το παιδί είναι καλά στην υγεία του, αλλά τόσο η ίδια όσο και η οικογένεια της δεν έχουν ξεπεράσει το σοκ. 

«Όλα έγιναν πολύ γρήγορα. Το παιδί το έβγαλε από την αποβάθρα ένας περαστικός. Εγώ ήμουν σοκαρισμένη και φώναζα βοήθεια», είπε η μητέρα της 6χρονης, μιλώντας στην κάμερα του OPEN και στην εκπομπή Ώρα Ελλάδος.  

Κατά την πτώση η μικρή έπαθε ηλεκτροπληξία, κάτι που σύμφωνα με τη μητέρα της επιβεβαιώνεται και από την ιατρική γνωμάτευση. 

«Η ιατρική γνωμάτευση λέει ότι πρόκειται για ηλεκτρικό έγκαυμα. Κάπου ακούμπησε το παιδί κι έπαθε ηλεκτροπληξία», είπε χαρακτηριστικά. «Μου έλεγαν ότι δεν υπάρχει πιθανότητα, γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σημείο. Μπορεί να αποδειχθεί ότι δεν υπάρχει ρεύμα της τάσης που να κινεί το τρένο. Ωστόσο, κάτι χτύπησε το παιδί μου», πρόσθεσε.

Εντωμεταξύ, ατυχήματα έχουν συμβεί και στο παρελθόν στο συγκεκριμένο σταθμό, όπου το κενό είναι μεγαλύτερο από ό,τι συνήθως. 

Πιο συγκεκριμένα, στο ίδιο σημείο είχε πέσει το 2018 μια ηλικιωμένη και ένα παιδάκι. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το OPEN oι εργαζόμενοι έχουν θίξει επανειλημμένα το πρόβλημα στη διοίκηση κι έγιναν κάποιες εργασίες το 2014, ώστε να μικρύνει το κενό, αλλά το πρόβλημα παραμένει.

Από την πλευρά του ο ΗΣΑΠ, εξέδωσε ανακοίνωση μέσα από την οποία τονίζει πως το κενό βρίσκεται στα προβλεπόμενα διεθνώς επιτρεπτά όρια. Στην ίδια σημειώνεται ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ενημέρωση των πολιτών, με συνεχή ηχητικά και οπτικά μηνύματα και παρουσία δύο σταθμαρχών στις αποβάθρες. 

Όλες οι ειδήσεις

Τι σηματοδοτεί το «stop» Μητσοτάκη στην εκλογολογία και τι φέρνει η επόμενη μέρα

Εκρήξεις στη ΔΟΥ Αμαρουσίου και σε ΑΤΜ στο Σισμανόγλειο - Κλιμάκιο της Αντιτρομοκρατικής στο σημείο

Tourkaegean: Τελικά πόσα εμπορικά σήματα χρησιμοποιούν τον όρο «Aegean» και σε ποιες εταιρείες ανήκουν

Ο Βιασμός της Ναντσίνγκ: Ποια ήταν η Σφαγή που έκανε ακόμα και τον Χίτλερ να νοιώσει ντροπή

OPENΜοναστηράκιειδήσεις τώραΗΣΑΠΏρα Ελλάδοςκοριτσάκιηλεκτροπληξίαατύχημα