Ελλάδα|12.07.2022 12:49

Η πρώτη βάπτιση παιδιών γκέι ζευγαριού στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο

Newsroom

Την βάπτιση των παιδιών ενός ομόφυλου ζευγαριού τέλεσε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος το περασμένο Σάββατο στην Βουλιαγμένη. Οι γονείς είναι ο Ευάγγελος Μπούσης, που προέρχεται από τη γνωστή στην Αμερική οικογένεια Μπούση που βρίσκεται πίσω από μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και ο σχεδιαστής Πίτερ Ντούντας, που ντύνει ορισμένους από τους μεγαλύτερους σταρ του Χόλιγουντ.

Το ζευγάρι είχε γνωριστεί στη Μύκονο και απέκτησε τα παιδιά του με παρένθετη μητέρα. Έτσι το ζεύγος επέλεξε να έρθει στην Ελλάδα για την διπλή βάπτιση του μικρού Αλέξιου και της Ελένης.

Νονές των παιδιών ήταν το μοντέλο Μπιάνκα Μπραντολινί και η χρυσή κληρονόμος, Ευγενία Νιάρχου, που διατηρούν φιλικές σχέσεις με το ζευγάρι, ενώ στην τελετή βρέθηκαν και άλλοι φίλοι του ζεύγους όπως η Βίκυ Καγιά και η Σοφία Καρβέλα. Στην τελετή βρέθηκε και ο Μιχάλης Μπούσης, αδερφός του Ευάγγελου, που είναι και πρόεδρος της ΠΑΕ ΟΦΗ.

Αυτή είναι η πρώτη θρησκευτική βάφτιση παιδιών γκέι ζευγαριού στην Ελλάδα και μένει από εδώ και στο εξής να διαπιστωθεί αν θα αποτελέσει κάποιου είδους εξαίρεση ή αν θα ακολουθήσουν και άλλες βαπτίσεις ατόμων που δεν ανήκουν στους κόλπους της «σοουμπιζ».

 

 

 

 

Εν έτη 2022 η συγκεκριμένη κίνηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δεν αντιμετωπίστηκε από όλους ως μία αισιόδοξη κίνηση που προβλέπει στην κοινωνική ισότητα και στην ισχυροποίηση των δικαιωμάτων της LGBTQ κοινότητας. Ορισμένοι μισαλλόδοξοι χρήστες των social media έκαναν trend το hasthtag #ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΤΩΡΑ. 

ειδήσεις τώραβάπτισηομόφυλα ζευγάριαγκέι