Ελλάδα|12.07.2022 19:26

Πρόεδρος ΟΑΣΘ στο ethnos.gr για το νέο περιστατικό σεξιστικής επίθεσης σε λεωφορείο: Θα ασκηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Νέες «φωτιές» στον Οργανισμό Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης (ΟΑΣΘ) άναψε περιστατικό σεξιστικής λεκτικής επίθεσης από οδηγό της γραμμής προς το Νέο Κορδελιό σε βάρος νεαρής κοπέλας, επειδή κατά τη γνώμη του δεν ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη. Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα λίγο μετά τις 8:00 το βράδυ, στην οδό Ανδρέα Παπανδρέου, στο Νέο Κορδελιό.

Για το θέμα ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόρδας, ανέφερε στο ethnos.gr ότι αύριο, Τετάρτη 13 Ιουλίου, θα ζητήσει να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας, σημειώνει στο ethnos.gr ότι υπάρχει χάρτα υποχρεώσεων των επιβατών στα λεωφορεία, η οποία αναφέρει ότι θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι.

Το περιστατικό

Με βάση πληροφορίες της ιστοσελίδας ThessToday.gr, η γυναίκα ανέβηκε στο λεωφορείο φορώντας ένα μπουστάκι και ο οδηγός της έκανε παρατήρηση, επειδή, κατά την άποψή του, δεν ήταν ευπρεπώς ενδεδυμένη.

Προκλήθηκε ένταση, στην οποία πήραν μέρος και άλλοι επιβάτες, η κοπέλα ξέσπασε σε κλάματα, ενώ στο επεισόδιο φέρεται να ενεπλάκησαν η μητέρα της και ο σύντροφός της, οι οποίοι κατέφθασαν στο σημείο επιτέθηκαν φραστικά στον οδηγό του λεωφορείου.

Ο τελευταίος, όπως αναφέρει το ThessToday.gr, κάλεσε την αστυνομία και άμεσα έφτασαν στο σημείο αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ.

Ωστόσο, πληροφορίες του ethnos.gr αναφέρουν ότι ούτε από τον οδηγό ούτε από την κοπέλα έχει κατατεθεί μέχρι στιγμής κάποια μήνυση για το συμβάν.

ΟΑΣΘ: Κινείται η πειθαρχική διαδικασία

Για ανεπίτρεπτη ενέργεια από την πλευρά του οδηγού κάνει λόγο ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, σημειώνοντας ότι θα ξεκινήσει αύριο πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του εργαζόμενου στον οργανισμό.

«Κι εγώ πριν από λίγο πληροφορήθηκα για το περιστατικό κι έμαθα ότι έγινε, διότι η κοπέλα φορούσε ένα μπουστάκι. Καλά έκανε και το φορούσε. Ο οδηγός δεν έχει δίκιο, αν της έκανε παρατήρηση. Πρόκειται για ανεπίτρεπτο πράγμα. Αύριο θα ζητήσω να κινηθεί πειθαρχική διαδικασία σε βάρος του οδηγού, να δούμε τι έχει να μας πει. Φαίνεται ότι τα δύο χρόνια κλεισούρας από τον κορονοϊό και η ζέστη μας έχουν χτυπήσει στο κεφάλι. Το παιδί τι του έφταιγε;», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Σκόρδας.

«Υπάρχει χάρτα υποχρεώσεων επιβατών»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, απέφυγε να κάνει το οποιοδήποτε σχόλιο για το περιστατικό, σημειώνοντας στο ethnos.gr ότι δεν το γνωρίζει.

«Δεν μπορώ να πάρω θέση για κάτι που δεν ξέρω αν και πώς συνέβη. Προσωπικά εργάζομαι στη γραμμή 72, η οποία πηγαίνει στην παραλία της Νέας Μηχανιώνας και βλέπω πολλούς νεαρούς και νεαρές να ανεβαίνουν στο λεωφορείο φορώντας μόνο το μαγιό τους. Ωστόσο, υπάρχει και η χάρτα υποχρεώσεων του επιβάτη, η οποία αναφέρει ότι, όταν ανεβαίνουν στο λεωφορείο, θα πρέπει να είναι ευπρεπώς ενδεδυμένοι. Με βάση αυτήν ο εργαζόμενος στον ΟΑΣΘ δεν μπορεί να επιτρέψει κάποιον ή κάποια να ανέβει στο λεωφορείο, αν δεν είναι ευπρεπώς ενδεδυμένος», τονίζει στο ethnos.gr ο κ. Δήμκας.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

NASA Live - Νέες εικόνες από το τηλεσκόπιο James Webb: «Μία μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

Κορονοϊός: Πάνω από 4 εκατομμύρια κρούσματα στην Ελλάδα - Ξεπέρασαν τους 109 οι διασωληνωμένοι

Κοινωνικός Τουρισμός: Ξεκινούν από την Τετάρτη οι αιτήσεις για 25.000 συνταξιούχους

Sisi-mania: Η ζωή της πριγκίπισσας Σίσσυ, της μακροβιότερης Αυτοκράτειρας της Αυστρίας, έρχεται στο Netflix και στη μεγάλη οθόνη

ΟΑΣΘοδηγόςΓιώργος Σκόρδαςειδήσεις τώρασεξισμόςλεωφορείοκοπέλα