Ελλάδα|13.07.2022 22:29

Δημήτρης Λιγνάδης: Δεν του επιστρέφονται κινητό και laptop - Μέχρι 29 Ιουλίου η καταβολή της εγγύησης

Newsroom

Τη διαβίβαση στην  εισαγγελία Πρωτοδικών των  πρακτικών  της δίκης και  των μηνύσεων της υπεράσπισης σε βάρος όλων των μηνυτών του Δημήτρη Λιγνάδη και των μαρτύρων αποφάσισε το  δικαστήριο, κλείνοντας τη σημερινή μακρά διαδικασία.

Επίσης, ζητήθηκε από το δικαστήριο να διερευνηθεί  εάν έχει πλαστογραφηθεί η υπογραφή του καταγγέλλοντα Δ. Μ. σε εξουσιοδότηση που προσκομίστηκε στη δίκη από τον δικηγόρο του. Να σημειωθεί ότι ο Δ.Μ. δεν εμφανίστηκε ποτέ στη δίκη για να καταθέσει.

Τέλος, με απόφαση του το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα να επιστραφεί στον Δημήτρη Λιγνάδη το κινητό και το laptop του ενώ αφαίρεσε ομόφωνα το χρόνο της προφυλάκισής του από την ποινή που του επέβαλλε. «Έχετε το δικαίωμα να ασκήσετε έφεση» είπε στο Δημήτρη Λιγνάδη η πρόεδρος και έλυσε την πολύμηνη συνεδρίαση.

Ωστόσο, για να αφεθεί ελεύθερος  ο Δημήτρης Λιγνάδης πρέπει πρώτα να καταβάλλει τη χρηματική εγγύηση ύψους  30 χιλιάδων ευρώ που ορίστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για την έξοδο του από την φυλακή. Μάλιστα του ζητήθηκε να καταβάλλει την εγγύηση μέχρι τις 29 Ιουλίου .

Κούγιας:  Είχαμε δίκιο όταν λέγαμε ότι είναι κατασκευασμένη η υπόθεση

Σε δηλώσεις του ο συνήγορος του ηθοποιού ανέφερε μεταξύ άλλων ότι με βάση τις ψήφους των μελών του ΜΟΔ επί της ενοχής φαίνεται ότι ο εντολέας του «κατά την κρίση των τακτικών δικαστών είναι αθώος». Είπε επίσης ότι «Αποδεικνύεται ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης είναι αθώος και ότι είχαμε δίκιο όταν λέγαμε πως είναι κατασκευασμένη η υπόθεση».

Από την πλευρά της η εκ των συνηγόρων των θυμάτων για τους βιασμούς των οποίων καταδικάστηκε ο ηθοποιός, Μαρία Κουρτέση,  δήλωσε πως οι αποφάσεις της Δικαιοσύνης πρέπει να γίνονται σεβαστές και συνέστησε ψυχραιμία καθώς εκκρεμεί η έφεση της πολύκροτης υπόθεσης Ο έτερος συνήγορος των άλλων δύο καταγγελλόντων, κ. Γιάννης Βλάχος, δήλωσε μεταξύ άλλων ότι προσανατολίζονται στην άσκηση έφεσης ως προς το αθωωτικό σκέλος της απόφασης, θέμα που θα κριθεί από τον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δίκη Λιγνάδη: Ποινή κάθειρξης 12 ετών κατά συγχώνευση για τους δύο βιασμούς

Σφοδρή επίθεση Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ: Ο «Βερναρδακισμός» είναι ένας «Πολάκισμός», είναι ο εκτσογλανισμός της πολιτικής ζωής

Εμπρησμός στη Real News: Δύο οι δράστες - Ποιοι κρύβονται πίσω από την επίθεση

Ποιες χώρες της Ευρώπης έχουν τα καθαρότερα νερά για κολύμβηση: Πού βρίσκεται η Ελλάδα

αποφυλάκισηδίκηΔημήτρης Λιγνάδηςειδήσεις τώραβιασμοίΑλέξης Κούγιας