Ελλάδα|14.07.2022 17:54

Καταδικάστηκε 60χρονος με μειωμένο καταλογισμό επειδή έκλεψε μπουγάτσες αξίας 15 ευρώ

Newsroom

Έκλεψε κατεψυγμένες μπουγάτσες από σούπερ – μάρκετ, αντιστάθηκε στους αστυνομικούς, όταν κλήθηκαν να τον ελέγξουν και έφαγε ποινή φυλάκισης τεσσάρων μηνών και δέκα ημερών, με τριετή αναστολή. Πρόκειται για 60χρονο αλβανικής καταγωγής στον Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο οποίος θεωρήθηκε ότι έχει μειωμένο καταλογισμό. Μάλιστα, κατά την απολογία του στο δικαστήριο μιλούσε για τον… πόλεμο στην Ευρώπη.

Το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο για κλοπή και βία κατά υπαλλήλων, ενώ το περιστατικό έγινε την περασμένη Παρασκευή. Σύμφωνα με τη δικογραφία, επρόκειτο για επτά συσκευασίες μπουγάτσας, συνολικής αξίας 15,26 ευρώ, εκ των οποίων μία βρέθηκε κάτω από τα ρούχα του και οι υπόλοιπες μέσα σε σακούλα.

Υπάλληλος της επιχείρησης αντιλήφθηκε την κλοπή από τον 60χρονο και ειδοποίησε την αστυνομία. Στην επιχείρηση σημείο έφτασαν δύο αστυνομικοί, αλλά ο 60χρονος αρνήθηκε να τον ελέγξουν και πρόβαλε αντίσταση. «Έσπρωχνε και δεν δέχθηκε να τον ελέγξουμε […] λέγοντας ακατάληπτα πράγματα», κατέθεσε μάρτυρας – αστυνομικός. Στη συνέχεια κλήθηκαν για ενίσχυση άλλοι δύο αστυνομικοί και ακολούθησε η σύλληψή του.

Η υπεράσπιση του 60χρονου ισχυρίστηκε ότι οι πράξεις τελέστηκαν με μειωμένο καταλογισμό και επικαλέστηκε πρόβλημα που του παρουσιάστηκε τα τελευταία χρόνια στο κεφάλι, εξαιτίας του οποίου έχει ελαττωμένη αντίληψη. Τον ισχυρισμό αυτό επιβεβαίωσαν συγγενικό του πρόσωπο και ο εργοδότης του που εξετάστηκαν ως μάρτυρες. Ανέφεραν δε, ότι ο κατηγορούμενος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε τυροκομείο, δεν έχει απασχολήσει ποτέ τις Αρχές και αμείβεται ικανοποιητικά.

Ο ίδιος στην απολογία του είπε ότι θα πλήρωνε. Παράλληλα, αναφέρθηκε στον… «πόλεμο στην Ευρώπη» και είπε ότι «η ελληνική φέτα είναι η καλύτερη».

Κατά πλειοψηφία κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό, χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικού, ενώ απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης περί απόπειρας κλοπής αντικειμένων μικρής αξίας. Ο 60χρονος άσκησε έφεση και αφέθηκε ελεύθερος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Φωτιά στη Σάμο: Αναζωπύρωση λόγω των ανέμων – Η εικόνα στα πύρινα μέτωπα

Ολομέτωπη επίθεση Τσίπρα σε κυβέρνηση: «Εκτσογλανισμός είναι η ατιμωρησία των ανθρώπων της εξουσίας» - Αποχωρεί ο ΣΥΡΙΖΑ από την ψηφοφορία

Τουρισμός για Όλους: Στις 16 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα – Τι είπε ο Κικίλιας στο OPEN

Έχασε τη μάχη της Φέτας η Δανία: Παρέβη τις υποχρεώσεις της αποφάσισε το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

αστυνομίαδικαστήριομπουγάτσαειδήσεις τώραφυλάκιση