Ελλάδα|17.07.2022 12:13

Επιστροφή στο κάμπινγκ: Κερδίζει έδαφος ο εναλλακτικός τουρισμός – Οι εκτιμήσεις των επαγγελματιών

Newsroom

Καλά είναι τα νέα από την τουριστική κίνηση στη χώρα μας, καθώς σε επίπεδο αριθμών, κρατήσεων και πληρότητας τα αποτελέσματα φαίνονται ιδιαίτερα ικανοποιητικά. Μία ακόμα τουριστική επιλογή η οποία γνωρίζει άνθιση φέτος είναι η εναλλακτική του κάμπινγκ, το οποίο επιλέγουν τουρίστες απ’ όλο τον κόσμο.

Ο Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Ιδιοκτητών Επιχειρηματιών Κάμπινγκ, Αντώνης Δεληδημητρίου εξήγησε στην ΕΡΤ για τα οφέλη και τις δυσκολίες του κάμπινγκ στην Ελλάδα. Όπως είπε, φέτος έχει παρατηρηθεί αύξηση στην τουριστική κίνηση σε σχέση με τα δύο προηγούμενα χρόνια, γεγονός που δημιουργεί αισιοδοξία καθώς δείχνει ότι η πανδημία δεν άφησε το στίγμα της στον ελληνικό τουρισμό.

«Είναι ικανοποιητική η κίνηση στα κάμπινγκ αυτή τη στιγμή συγκριτικά με την περσινή και την προπερυσινή χρονιά, είμαστε αρκετά καλά και πιστεύουμε ότι θα πάμε ακόμα καλύτερα εκτός απροόπτου», δήλωσε ο κ. Δεληδημητρίου. Ο ίδιος, εξήγησε ότι δεν είναι λίγοι και οι ηλικιωμένοι κατασκηνωτές από ξένες χώρες, οι οποίοι περνούσαν τις διακοπές τους στην Ελλάδα από τη μικρή τους ηλικία, και εξακολουθούν και σήμερα να επισκέπτονται τα κάμπινγκ της χώρας μας.

Το κόστος διαμονής στο κάμπινγκ

Ο ίδιος είπε ότι το κάμπινγκ δεν είναι μόνο μία λύση για την εξοικονόμηση χρημάτων, αλλά και ένας τρόπος εναλλακτικού τουρισμού, που προσφέρει απλότητα και ξεγνοιασιά, μακριά από τις πολυτέλειες και τις ανέσεις που παρέχει ένα δωμάτιο ξενοδοχείου. Τέλος, πρόσθεσε ότι το κόστος διαμονής σε μια σκηνή δύο ατόμων κυμαίνεται από 25 ως 30 ευρώ.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Συντριβή Antonov στην Καβάλα: Μετέφερε 11,5 τόνους πυρομαχικά με προορισμό το Μπαγκλαντές

Τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Μακρόν: Ο πρόεδρος της Τουρκίας ζήτησε συνεργασία για αντιαεροπορικό σύστημα

Καστελόριζο: Εκλεισε εν μέσω καλοκαιριού το αεροδρόμιο γιατί αρρώστησε ο μοναδικός υπάλληλος

Από τον «πόλεμο» του μπακλαβά, στο κοκορέτσι - Ο ελληνοτουρκικός πόλεμος μεταφέρεται τώρα στην κουζίνα

κάμπινγκδιακοπέςειδήσεις τώρατουρισμός