Ελλάδα|15.07.2022 11:28

Φωτιά τώρα στον Κουβαρά Αττικής - Συναγερμός και για Φέριζα Σαρωνικού

Newsroom

Σε εξέλιξη βρίσκονται δύο πυρκαγιές στην Αττική οι οποίες έχουν θέσει σε συναγερμό την Πυροσβεστική. Φωτιά έχει ξασπάσει στον Κουβαρά και ακόμα μία στην Φέριζα Σαρωνικού, κοντά στην Κερατέα, η οποία μοιάζει περισσότερο επικίνδυνη καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στα σπίτια. Μάλιστα όπως μετέδωσε το OPEN έχει ήδη δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού, καθώς η φωτιά απειλεί τα πρώτα σπίτια, όπως τόνισε στο κανάλι και ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Θανάσης Μακροδημήτρης.

Οι συνθήκες είναι ιδιαίτερα δύσκολες καθώς σήμερα στην Αττική οι άνεμοι είναι ιδιαίτερα ισχυροί και για τον λόγο αυτό η κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι μεγάλη. Όσον αφορά στην πυρκαγιά στην Φέριζα, για την κατάσβεσή της επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Πριν από λίγο, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση όσων βρίσκονται στην περιοχή για να κατευθυνθούν προς το Λαγονήσι.

Στον Κουβαρά η φωτιά καίει ξερά χόρτα και για την κατάσβεσή της έχουν κινητοποιηθεί 20 πυροσβέστες με επτά οχήματα. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι φλόγες είναι σε κοντινή απόσταση από σπίτια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο

Τουρκία: Οργή για το μπλόκο των Αμερικανών βουλευτών στα F16: Για «απόφαση σκάνδαλο» μιλούν τα ΜΜΕ

Εφιάλτης για 29χρονη στον Άλιμο - Την απειλούσε με εκδικητικό πορνό για να πάει σπίτι του όπου φέρεται να τη βίασε

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η υπερπαραγωγή του Netflix με τον Ryan Gosling και δύο οσκαρικές επανεκδόσεις

πυροσβεστικήΑττικήΚερατέαπυρκαγιάειδήσεις τώραφωτιά