Ελλάδα|15.07.2022 12:13

Φωτιά απειλεί σπίτια στη Φέριζα Σαρωνικού: Μήνυμα από 112 για εκκένωση - Οδηγία και στους κατοίκους του Αγίου Παντελεήμονα

Newsroom

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Παρασκευής σε κατοικημένη περιοχή κοντά στην Κερατέα και συγκεκριμένα στον οικισμό Φέριζα Σαρωνικού. Η φωτιά βρίσκεται απειλεί σπίτια και για τον λόγο αυτό έχει εκκενωθεί ο οικισμός, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, έχει δοθεί οδηγία και στους κατοίκους του οικισμού Άγιος Παντελεήμονας στην Ανάβυσσο να εγκαταλείψουν προληπτικά τις οικίες τους.

Οι άνεμοι είναι πολύ ισχυροί στο σημείο και άμεσα έχουν κινητοποιηθεί ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής. Άλλωστε η Αττική είναι σε πορτοκαλί συναγερμός ολόκληρη την ημέρα για πιθανότητα φωτιάς. Για την κατάσβεσή της πυρκαγιάς επιχειρούν 68 πυροσβέστες με 2 πεζοπόρα τμήματα και 22 οχήματα. Από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις 4 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. 

Όπως μετέδωσε ο Γιάννης Ζιάκας η φωτιά εξακολουθεί να καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ οι καπνοί είναι πολύ πυκνοί. Ωστόσο, όπως φαίνεται στα πλάνα του OPEN, οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κατάφεραν να οριοθετήσουν σε μεγάλο βαθμό την πυρκαγιά και να σώσουν τα σπίτια.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρέπει να είναι σε απόλυτη εγρήγορση, καθώς οι ριπές ανέμων μπορεί να φτάνουν τα 7 μποφόρ και μικρές αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς. Το μεγάλο στοίχημα των αρχών είναι να μην καούν σπίτια στους δύο οικισμούς και φυσικά να μην ξεφύγει η φωτιά με κατεύθυνση προς Ανάβυσσο.

 

Υπό έλεγχο η φωτιά

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση,  η φωτιά στη Σαρωνίδα τέθηκε υπό έλεγχος καθώς ήδη έχει κυκλωθεί από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο. Η πυρκαγιά ξεκίνησε στη Φεριζα Σαρωνίδας 10:50 και με την άμεση κινητοποίηση 22 οχημάτων ΠΣ, 10 υδροφόρων ΟΤΑ, 2 ΕΜΟΔΕ, μια Πεζοπόρων, 2 Erickson, και 4 Air Tractors τέθηκε υπό έλεγχο.

Στην επιχείρηση συμμετείχαν επίσης το ΑΒ 214 των ΕΜΟΔΕ και ένα συντονιστικό ΒΚ117. Mε εντολή του Αρχηγού του ΠΣ κλιμάκιο της Δ.A.E.E. έχει μεταβεί για τη διερεύνηση των αιτιών της πυρκαγιάς.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Εξαιτίας της φωτιάς στη Φέριζα, υπάρχουν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή και διακοπή κυκλοφορίας:

  1. στη λεωφόρο Αναβύσσου από το ύψος της οδού Αριστοδίκου
  2. στη λεωφόρο Καραμανλή από το ύψος της οδού Ελαιών στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Φέριζα
  3. στην επαρχιακή οδό Κερατέας – Αναβύσσου από το ύψος του καταστήματος «Μαντρί».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Πάτρα: Κατεπείγουσα έρευνα ζήτησε ο Πλεύρης για τον θάνατο του 49χρονου έξω από το νοσοκομείο

Τουρκία: Οργή για το μπλόκο των Αμερικανών βουλευτών στα F16: Για «απόφαση σκάνδαλο» μιλούν τα ΜΜΕ

Εφιάλτης για 29χρονη στον Άλιμο - Την απειλούσε με εκδικητικό πορνό για να πάει σπίτι του όπου φέρεται να τη βίασε

Οι ταινίες της εβδομάδας: Η υπερπαραγωγή του Netflix με τον Ryan Gosling και δύο οσκαρικές επανεκδόσεις

ειδήσεις τώραπυρκαγιάΚερατέαφωτιάΣαρωνικόςπυροσβεστική