Ελλάδα|14.02.2019 17:12

Ιωάννινα: Οκτώ χρόνια σε καθαρίστρια με 13 παιδιά για παραποίηση απολυτήριου

Newsroom

Μετά την καθαρίστρια του Βόλου που της επιβλήθηκαν αρχικά 10 χρόνια φυλάκισης για παραποίηση του απολυτήριου Δημοτικού, μία ακόμη παρόμοια υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας, αυτή τη φορά στα Ιωάννινα. 

Σε κάθειρξη 8 ετών και μάλιστα ερήμην καταδικάστηκε η καθαρίστρια σε νοσοκομείο των Ιωαννίνων, που είναι και μητέρα 13 παιδιών, επειδή πλαστογράφησε το απολυτήριο δημοτικού και διόρθωσε τον χρόνο αποφοίτησης από αυτό, καθώς ισχυρίστηκε ότι το τελείωσε το 1980 και όχι το 1981, όπως ήταν η αλήθεια.

Όπως αναφέρει το prevezatoday.gr, η Δ.Κ. προσκόμισε το απολυτήριο για να λάβει θέση κατώτερου ή κατώτατου προσωπικού στο νοσοκομείο Ιωαννίνων, ούσα μητέρα 13 παιδιών, 5 εκ των οποίων είναι ακόμη ανήλικα.

Καταδικάστηκε ερήμην, αφού ζήτησε αναβολή, καθώς πάσχει από την καρδιά της και έχει τοποθετήσει απινιδωτή. Αν και προσκόμισε ιατρική γνωμάτευση, το αίτημά της να αναβληθεί η δίκη απορρίφθηκε.

Μετά την πρωτόδικη καταδικαστική απόφαση, η γυναίκα κατέθεσε έφεση στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Ιωαννίνων, με την εκδίκαση της υπόθεσης να έχει προσδιοριστεί για τις 5 Μαρτίου.

Ακολουθήστε το ethnos.gr στο Instagram

ΚαταδίκηκαθαρίστριαΙωάννινακαθαρίστρια πλαστό απολυτήριο