Ελλάδα|19.07.2022 16:56

Μήλος: Παραιτήθηκε η πνευμονολόγος από το κέντρο Υγείας - Δεν μπορούσε να βρει κατάλυμα

Newsroom

Η πνευμονολόγος που έχει διοριστεί στο Κέντρο Υγείας της Μήλου παραιτήθηκε από τη θέση της διότι, όπως σημειώνει σε επιστολή της, δεν μπορούσε να βρει ένα αξιοπρεπές κατάλυμα για να μείνει κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών. Φυσικά, πρόκειται για μία εξέλιξη που μπορεί να αποδειχθεί κρίσιμη για το καλοκαίρι στο νησί, ειδικά εν μέσω κατακόρυφης αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού σε ολόκληρη τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση οι τοπικές Αρχές και οι υπεύθυνοι του υπουργείο Υγείας θα πρέπει να ερευνήσουν το περιστατικό και να απαντήσουν για ποιο λόγο έπρεπε να φτάσει η γιατρός στο σημείο να παραιτηθεί για ένα τόσο απλό ζήτημα όπως η εύρεση κατοικίας στο νησί που είχε αναλάβει καθήκοντα. «Δυστυχώς οι προσπάθειές μας για στελέχωση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας συναντούν εμπόδια», ανέφερε ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου Υγείας το νησιού Κωνσταντίνος Μακρής.

Το πρόβλημα με τη διαμονή των γιατρών, δεν είναι αποκλειστικό της Μήλου αλλά ισχύει στους περισσότερους τουριστικούς προορισμούς του Αγαίου. Όπως καταγράφει ο Τίμος Φακαλής στο ρεπορτάζ του στο ethnos.gr: «Βρήκαν γιατρούς, όχι, όμως, και καταλύματα να τους φιλοξενήσουν τα νησιά του Αιγαίου, με αποτέλεσμα να τοποθετηθούν μόνον οι 20 από τους συνολικά 40 γιατρούς που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για να μετακινηθούν στα νησιωτικά Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία τους θερινούς μήνες. Το δέλεαρ των 1.500 ευρώ για ένα μήνα- πέραν των καταβαλλόμενων μηνιαίων αποδοχών- σε γιατρούς του ΕΣΥ και σε επικουρικούς γιατρούς που θα μετακινηθούν τους καλοκαιρινούς μήνες για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες στα νησιά, σύμφωνα με σχετική διάταξη που ψηφίστηκε πρόσφατα από το υπουργείο Υγείας, αύξησε σε σχέση με πέρσι το ενδιαφέρον των υγειονομικών».

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το Κέντρο Υγείας Μήλου: Παραίτηση της ιατρού Πνευμονολόγου

Σας ενημερώνουμε ότι η Ιατρός Πνευμονολογίας, κ. Άννα Νικολάου, υπέβαλε την παραίτησή της και αποχώρησε από το νησί, λόγω αδυναμίας εύρεσης ενός αξιοπρεπούς καταλύματος για τη διαμονή της. Δυστυχώς οι προσπάθειές μας για στελέχωση και αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας συναντούν εμπόδια.

Ο Πρόεδρος της Δ/Ε του Κ.Υ. Μήλου

Κωνσταντίνος Μακρής.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραπαραίτησηγιατρόςΜήλοςκέντρο υγείας