Ελλάδα|20.07.2022 15:14

Φωτιά στην Αττική: Ακραίος ο κίνδυνος πυρκαγιάς - Τι «δείχνει» ο χάρτης της Copernicus

Newsroom

Ακραίος είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για το μεγαλύτερο τμήμα του λεκανοπεδίου της Αττικής, βάσει του χάρτη που δημοσιεύει η υπηρεσία Copernicus της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ώρα που σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά στα Μέγαρα και εστίες φωτιάς παραμένουν ενεργές σε Διώνη, Δασαμάρι, και κάποιες μικρότερες σε Παλλήνη, Ανθούσα και Ντράφι.

Παράλληλα, σε κατάσταση ακραίου κινδύνου βρίσκονται η Λακωνία και η Δυτική Ελλάδα, ενώ σε κατάσταση πολύ ακραίου κινδύνου βρίσκονται Έβρος και περιοχές σε Αχαΐα και Ηλεία.

Υψηλό κίνδυνο πυρκαγιών αντιμετωπίζουν και όλες οι χώρες της Μεσογείου, σύμφωνα με τον ίδιο χάρτη.

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς σε 19 ευρωπαϊκές χώρες

Ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς επικρατεί και σε 19 ευρωπαϊκές χώρες, ακόμα και στη Γερμανία, όπως αναφέρει η υπηρεσία Copernicus. Για την Ελλάδα, ο ακραίος κίνδυνος εντοπίζεται στις νότιες περιοχές.

«Πρόβλεψη κινδύνου πυρκαγιάς για τις 20 Ιουλίου. Αν και η κατάσταση έχει βελτιωθεί (χωρίς «Πολύ ακραίο κίνδυνο»), ο κίνδυνος πυρκαγιών είναι ευρέως διαδεδομένος σε όλη την Ευρώπη. Ακραίος κίνδυνος προβλέπεται σε Πορτογαλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Αυστρία, Τσεχία, Ουγγαρία, Σερβία, Σλοβενία, Κροατία, Βοσνία - Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία, Κύπρο, Τουρκία», αναφέρεται σε ανάρτηση του Copernicus στο Twitter.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ


φωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώραΠαλλήνηΜέγαρα