Ελλάδα|20.07.2022 20:47

Φωτιά στα Μέγαρα: Σε ύφεση το πύρινο μέτωπο – Παραμένουν σε επιφυλακή οι πυροσβέστες

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)
Μεγάλη φωτιά στα Μέγαρα (ΙΝΤΙΜΕ)

Συγκρατημένη αισιοδοξία επικρατεί στην πυροσβεστική και τους επιτελείς του υπουργείου Πολιτικής Προστασίας για την πορεία της φωτιάς στα Μέγαρα η οποία βρίσκεται σε ύφεση.

Φωτιά στα Μέγαρα: Η κατάσταση στο πύρινο μέτωπο

Αρμόδιες πηγές ενημέρωσης σημείωναν πως «η κατάσταση είναι πολύ καλύτερη» και τόνιζαν πως «έχει σπάσει το μέτωπο, κυρίως στη Λούμπα, δεν είναι ενιαίο και υπάρχουν μεμονωμένες εστίες».

Σύμφωνα δε με πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, η φωτιά οριοθετήθηκε στη μία πλευρά της, χωρίς να υπάρχει ενεργή εστία και απομένει πλέον η πυρκαγιά προς τα Παπαγιανέικα. Η πυρκαγιά στα Μέγαρα κατέκαψε εκτάσεις δασικές και γεωργικές με ακαθάριστα λιόφυτα.

Νωρίτερα, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του OPEN, μονοκατοικία άρπαξε φωτιά, με το εξωτερικό της να έχει παραδοθεί στις φλόγες.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν ενισχυθεί και επιχειρούν 34 οχήματα, με 95 πυροσβέστες, περιλαμβανομένων 3 πεζοπόρων τμημάτων. Στο σημείο επιχειρούν 2 ελικόπτερα και 2 καναντέρ μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας.

Νωρίτερα είχαν εκκενωθεί οι οικισμοί Παπαγιαννέικα και Ζάχουλη. Μάλιστα, όπως μετέδωσε η Γεωργία Λαγού στο OPEN, ένας αστυνομικός μεταφέρθηκε σε κέντρο υγείας λόγω αναπνευστικών προβλημάτων.

Νωρίτερα, η ΕΛΑΣ προχώρησε σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου με σήμανση προς Άνω Αλεποχώρι, καθώς στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, από το ύψος της συμβολής της με την ανώνυμη οδό προς Άνω Λούμπα έως το ύψος της ανώνυμου οδού προς το οικισμό Πευκενέα.

Η φωτιά ξέσπασε, σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, στις 13:41 ενώ στις 14:35 ενημερώθηκαν οι κάτοικοι μέσω του σχετικού μηνύματος. Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι έχουν ήδη κινητοποιηθεί επίγειες και εναέριες δυνάμεις. 

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στυλιανίδης: Ριπές ανέμων πάνω από 110 χλμ την ώρα στην Πεντέλη - Ανοιχτό το ενδεχόμενο εμπρησμού

Φυσικό αέριο: Η Κομισιόν βάζει κόφτη στην κατανάλωση από 1η Αυγούστου - Ολο το σχέδιο

Φωτιά τώρα στη Σαλαμίνα: Τρία ενεργά μέτωπα, εκκένωση και διακοπές κυκλοφορίας

Βρετανία: Αυτοί είναι οι δύο τελικοί διεκδικητές της πρωθυπουργίας – Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας

Μέγαραπυρκαγιάπυροσβεστικήφωτιάφωτιά τώραειδήσεις τώρα