Οικονόμου: Αναπόφευκτες οι άμεσες ζημιές - Η κυβέρνηση δεν θριαμβολογεί
NewsroomΑπάντηση έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος περιοδεύοντας στο Ντράφι και την Παλλήνη μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές άσκησε κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι θριαμβολογεί πάνω στα καμμένα και πρέπει να σταματήσει.
Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου
«Οι πυρκαγιές είναι μια από τις επιπτώσεις της σφοδρής κλιματικής κρίσης που πλήττει την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και την Ευρώπη. Οι άμεσες ζημιές και οι ευρύτερες επιπτώσεις τους είναι αναπόφευκτες, οπότε η Κυβέρνηση ούτε θριαμβολογεί, ούτε θεωρητικολογεί. Μελετώντας προσεκτικά τα δεδομένα και την περσινή δυσάρεστη εμπειρία, φροντίσαμε εγκαίρως να οργανώσουμε σε νέα, αποτελεσματικότερη, βάση τόσο το σύστημα αποτροπής και αντιμετώπισης των πυρκαγιών, όσο και τον μηχανισμό αποζημίωσης των πολιτών και αποκατάστασης των ζημιών. Με περισσότερα υλικά μέσα, με περισσότερες ανθρώπινες δυνάμεις, με καλύτερο συντονισμό, για να μπορεί ο κρατικός μηχανισμός να ανταποκρίνεται όλο και καλύτερα σε ένα τεράστιο παγκόσμιο πρόβλημα», δήλωσε ο Γιάννης Οικονόμου.
Τουρισμός: Κατεβαίνει ελαφρά ο πήχης - «Προσγειώνονται» τα ταξίδια εντός Ευρώπης
- «Ήρθαμε για να μείνουμε»: Αμετακίνητοι οι αγρότες – Συντονίζουν τις επόμενες κινήσεις, αποφασισμένοι για μπλόκα μέχρι τις γιορτές
- «Μου χαμογέλασε και έκλεισε τα μάτια»: Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του 2χρονου που πέθανε μετά την επίθεση σκύλου
- «Δεν υπάρχει καλύτερος από αυτόν»: Το τηλεφώνημα του Ρονάλντο που ενθουσίασε τον Τραμπ
- Μουντιάλ 2026: Ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα των ομίλων - Οι μέρες και οι ώρες των αγώνων