Ελλάδα|26.07.2022 18:12

Φωτιά στη Μάνδρα: Εντολή για εκκένωση οικισμών - Ενισχύονται εναέριες και επίγειες δυνάμεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Μεγάλη είναι η φωτιά που καίει αυτή την ώρα στη Νέα Ζωή Μάνδρας. Μάλιστα, όπως έγινε γνωστό, εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση των οικισμών Νέα Ζωή και Νέος Πόντος, με εντολή να κατευθυνθούν προς Μάνδρα.

Συγκεκριμένα το μήνυμα του 112 αναφέρει: Αν βρίσκεστε στους οικισμούς Νέο Πόντο και Νέα Ζωή εκκενώστε τώρα προς Μάνδρα Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://www.civilprotection.gr/el/dasikes-pyrkagies».

Συνολικά στη Μάνδρα επιχειρούν από αέρος έξι αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο, ενώ ενισχύονται και οι επίγειες δυνάμεις. Μάλιστα, οι φλόγες της πυρκαγιάς, που πήρε γρήγορα διαστάσεις, καίνε σε αγροτοδασική έκταση

 

Αγώνας να οριοθετηθεί το μέτωπο πριν «πέσει» το φως της ημέρας

Κοντά στο πύρινο μέτωπο βρίσκεται οικισμός και διεξάγεται μεγάλος αγώνας για να ελεγχθεί η πυρκαγιά πριν πέσει το φως της ημέρας και δεν μπορούν να επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του OPEN.

Η κυβέρνηση ενημερώθηκε για τη φωτιά στις 16:25 και άρχισαν να κατευθύνονται άμεσα επίγειες και εναέριες δυνάμεις προς τη Μάνδρα, όπως μεταδίδει η Σοφία Φασουλάκη.

Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το OPEN, έχει δοθεί εντολή να σπεύσουν στο πύρινο μέτωπο όσα διαθέσιμα εναέρια μέσα υπάρχουν στην Αττική, ενώ υπάρχει και εντολή για διπλασιασμό των πυροσβεστών που επιχειρούν στο μέτωπο.

Για «πολύ καλύτερη εικόνα» μιλά ο αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Αττικής

Ο αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής, Λευτέρης Κοσμόπουλος, μιλώντας στο ίδιο κανάλι κάνει λόγο για «πολύ καλύτερη η εικόνα» και δηλώνει ότι «είναι σχεδόν οριοθετημένη η φωτιά αυτή τη στιγμή».

«Τα εναέρια κάνουν συνεχόμενες ρίψεις, η εικόνα που έχω αυτή τη στιγμή είναι πάρα πολύ καλή και νομίζω ότι σε λίγο θα υπάρξει πλήρης οριοθέτηση, αν δεν υπάρξει κάτι απρόοπτο», προσθέτει.

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς

Για λόγους ασφαλείας, αλλά και για να κινούνται χωρίς καθυστέρηση τα οχήματα της Πυροσβεστικής, η αστυνομία διέκοψε την κυκλοφορία στους εξής δρόμους:

  • Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας -Θηβών από το ύψος της Αγίας Σωτήρας, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • Στην επαρχιακή οδό Ελευσίνας - Θηβών από το ύψος του Ιερού Ναού Αγίας Άννης, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα
  • Στην ανώνυμη οδό από το ύψος του οικισμού Ποντίων, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Μάνδρα

Εικόνες από το πύρινο μέτωπο:

ειδήσεις τώραφωτιά τώραπυροσβεστικήφωτιάΜάνδραεκκένωσηπυρκαγιά112