Ελλάδα|27.07.2022 12:00

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μητροκτονίας στο Ξηροχώρι: Οι απειλές του δράστη προς τη μητέρα και τον αδερφό του - «Το κράτος απέτυχε»

Newsroom

Συγκλονισμένη είναι η Θεσσαλονίκη από τη νέα μητροκτονία που σημειώθηκε στο Ξηροχώρι, όπου ένας 59χρονος δολοφόνησε άγρια την 84χρονη μητέρα του.

Το χρονικό μιας προαναγγελθείσας μητροκτονίας

Το πτώμα της εντόπισε ο άλλος γιος της και αδερφός του δράστη, ο οποίος και ειδοποίησε την Αστυνομίας. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως ο δράστης είχε προαναγγείλει το έγκλημα, ενώ είχε απειλήσει και τον ίδιο.

«Μου είπε θα σκοτώσει τη μάνα μας και μετά εμένα», λέει. Σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε, τη μητέρα τους την κοιτούσε τόσο εκείνος όσο και ο αδερφός του που της αφαίρεσε τη ζωή. Όπως μάλιστα δήλωσε, η απόφασή του να φύγει για λίγο από το σπίτι προκειμένου να της αγοράσει φαγητό, αποδείχθηκε μοιραία.

«Την κοιτούσε και αυτός, την κοιτούσα και εγώ. Λέω ας πάω να της πάρω ένα σάντουιτς να την ταΐσω. Μετά από μισή ώρα την “καθάρισε”», είπε στους δημοσιογράφους σύμφωνα με το thestival.gr.

Όπως ανέφερε ο μητροκτόνος είχε εξάρτηση από το αλκοόλ ενώ ήταν συχνές οι εντάσεις και οι εξάρσεις βίας προς την ανήμπορη μητέρα του, που ήταν τυφλή. «Έξι χρόνια στο κρεβάτι, τυφλώθηκε από το ζάχαρο» ανέφερε.

Συχνοί καυγάδες

Στο παρελθόν ο 59χρονος είχε νοσηλευτεί σε ψυχιατρική κλινική, κάτι που επιβεβαίωσε και ο αδερφός του. Σύμφωνα ωστόσο με τους κατοίκους της περιοχής, όταν τελικά βγήκε, δεν ακολούθησε ποτέ τη φαρμακευτική αγωγή που του έδωσαν οι γιατροί.

Ο πρόεδρος της κοινότητας Ξηροχωρίου, Ιάκωβος Τσινασλανίδης μιλώντας στο grtimes είπε ότι από το σπίτι ακούγονταν συχνά καβγάδες και ο δράστης δημιουργούσε πολλά προβλήματα εξαιτίας του αλκοόλ.

Όπως είπε χθες εμφανίστηκε στο καφενείο λέγοντας πως απλά η μητέρα του πέθανε, ενώ λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο σημείο η Αστυνομία. Σύμφωνα με μαρτυρίες στην αρχή δεν είχε αναφέρει το παραμικρό όμως οι υπάλληλοι από το γραφείο τελετών διαπίστωσαν τα εμφανή ίχνη ξυλοδαρμού, ειδοποίησαν την Αστυνομία. Μετά ο 59χρονος ομολόγησε.

«Το κράτος δεν λειτούργησε»

Όπως δήλωσε κάτοικος του χωριού, όλοι γνώριζαν για το πρόβλημα και μάλιστα πολλές φορές καλούσαν την αστυνομία για να συνετιστεί, ωστόσο στη συνέχεια δημιουργούσε και πάλι προβλήματα με τη συμπεριφορά του που ήταν και επιθετική.

«Το κράτος σε αυτή την περίπτωση δεν λειτούργησε. Το κράτος έπρεπε να πάρει την μάνα που ήταν τυφλή, κατάκοιτη, να την πάει σε ένα ίδρυμα. Τον πήγαμε πολλές φορές στην αστυνομία, αλλά τίποτα» είπε χαρακτηριστικά, λέγοντας μάλιστα πως και από το ψυχιατρείο όπου είχε νοσηλευτεί του είχαν δώσει αγωγή, αλλά δεν την έπαιρνε.

Η γυναίκα υπέφερε τα τελευταία χρόνια και ήταν πολύ άτυχη, επισήμανε άλλος κάτοικος του χωριού. Είπε μάλιστα πως ο δράστης ήταν παντρεμένος παλαιότερα και χώρισε με την πρώην γυναίκα του και τα παιδιά του ζουν πλέον στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή που εξέτασε την 84χρονη έφερε θλαστικές κακώσεις στο πρόσωπο, στη δεξιά τραχηλική και στερνική χώρα καθώς και τραύμα στην αριστερή μετωπιαία χώρα. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί ενώπιον του εισαγγελέα, ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη πότε θα γίνει η κηδεία του θύματος.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

δολοφονίααστυνομίαμητέραέγκλημαΘεσσαλονίκημητροκτόνοςειδήσεις τώρα