Ελλάδα|15.02.2019 16:45

Σκηνές αστυνομικής ταινίας για σύλληψη εμπόρου ναρκωτικών

Newsroom

Σκηνές αστυνομικής ταινίας εκτυλίχθηκαν στη δυτική Μακεδονία, στις περιοχές της Καστοριάς και της Κοζάνης, όταν αστυνομικοί επιχείρησαν να συλλάβουν Αλβανό έμπορο ναρκωτικών, αλλά και δύο Ελληνίδες γυναίκες συνεργούς του, μία 52χρονη και μία 23χρονη.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί είχαν συγκεντρώσει πληροφορίες για τη δράση των συγκεκριμένων ατόμων κι έστησαν μπλόκο σε περιοχή της Καστοριάς. Μόλις έφτασε στο σημείο το αυτοκίνητο που επέβαιναν οι δύο γυναίκες, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα να σταματήσει. Η 52χρονη συμμορφώθηκε με την υπόδειξη και σταμάτησε το όχημα, το οποίο, όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων, λειτουργούσε ως προπομπός στη μεταφορά ναρκωτικών ουσιών. 

Αμέσως μετά οι αστυνομικοί έκαναν σήμα, για να σταματήσει και το αυτοκίνητο που οδηγούσε 32χρονος Αλβανός, ωστόσο, αυτός ανέπτυξε ταχύτητα. Ακολούθησε καταδίωξη και μετά από αρκετή ώρα ο 32χρονος εγκατέλειψε το αυτοκίνητο και διέφυγε πεζή σε δασώδη περιοχή της Κοζάνης.

Στήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, με τη συνδρομή και ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου και μετά από λίγο εντοπίστηκε και συνελήφθη ο 32χρονος έμπορος ναρκωτικών.

Κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο αυτοκίνητο που εγκατέλειψε ο 32χρονος, βρέθηκαν τέσσερις ταξιδιωτικοί σάκοι που περιείχαν 16 πλαστικές συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη, συνολικού βάρους 81 κιλών και 660 γραμμαρίων.

Σε έρευνα που ακολούθησε σε σπίτι της 52χρονης, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ακατέργαστη κάνναβη βάρους 125 γραμμαρίων.  Επίσης, κατασχέθηκαν τα δύο ΙΧ αυτοκίνητα, τέσσερα κινητά τηλέφωνα, έξι κάρτες SIM και το χρηματικό ποσό των 369 ευρώ. Διαπιστώθηκε ακόμα ότι ο 32χρονος είχε εισέλθει παράνομα στη χώρα από αφύλακτο σημείο της ελληνοαλβανικής μεθορίου.

ΚαστοριάκάνναβηναρκωτικάΚοζάνη