Ελλάδα|15.02.2019 14:27

Κορυδαλλός mafia: Νέες αποκαλύψεις για τη δράση της στο δικαστήριο

Σοφία Σπίγγου

Μετά το ντόμινο αποκαλύψεων και συλλήψεων για το κύκλωμα της μαφίας των φυλακών, συνεδρίασε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο για τη δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, για την οποία κατηγορούνται πρόσωπα που εμπλέκονται και στο αποκαλούμενο «Κορυδαλλός mafia». Ωστόσο, η δίκη πήγε σε νέα διακοπή για την 1η Μαρτίου, έπειτα από αίτημα ενός εκ των βασικών κατηγορουμένων στην υπόθεση. 

Τα μέτρα ασφαλείας από το πρωί ήταν δρακόντεια, καθώς είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα υπήρχε ισχυρή αστυνομική δύναμη. Από τους συνολικά πέντε κατηγορούμενους για την στυγερή δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου, στο δικαστήριο έφτασαν οι δύο, καθώς ο ένας καταζητείται ακόμα και ο δεύτερος δολοφονήθηκε από συγκατηγορούμενό του.

Πρόκειται για τον Ιμπραχήμ Μπραχιμάι, που έχει ομολογήσει τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου, λέγοντας όμως ότι έλαβε οδηγίες από τον Άρμπερ Μπάκο, τον οποίο πριν από λίγες εβδομάδες δολοφόνησε ο ίδιος. Ο δεύτερος κατηγορούμενος που έφτασε στην δικαστική αίθουσα ήταν ο Κλοντιάν Λεκοτσάι, που κατηγορείται ως ηθικός αυτουργός στην δολοφονία του γνωστού ποινικολόγου.

«Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουν αποφασίσει να τους φέρουν όλους μαζί  μια ημέρα....μακάρι να τους προστατευσουν για να μην τον σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα... (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα με το θάνατο να αποδίδεται σε παθολογικά αίτια από τις Αρχές)» είπε ο Ιμπραχήμ Μπραχιμάι απευθυνόμενος στην Πρόεδρο του δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, ο Κλοντιάν Λεκοτσάι ζήτησε από το δικαστήριο πενθήμερη διακοπή επειδή ο συνήγορος του παραιτήθηκε από την υπεράσπιση, αλλά και προκειμένου να συγκεντρώσει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση. «Κυρία πρόεδρε χθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού» είπε ειρωνευόμενος. 

Τελικά το δικαστήριο του διόρισε συνήγορο και διέκοψε για την 1η Μαρτίου προκειμένου ο δικηγόρος να ενημερωθεί για την υπόθεση. «Τραβάτε πλάνα τον Φλώρο και τον Βορίδη τα κλεφτρόνια...» φώναξε προς τους δημοσιογράφους ο Λεκοτσάι κατά την αποχώρησή του από τα δικαστήρια προκειμένου να μεταχθεί ξανά στις φυλακές. 

δίκηφυλακές Κορυδαλλούμαφία του Κορυδαλλούαλβανική μαφία