Ελλάδα|30.07.2022 21:22

Σύλληψη αστυνομικού για σεξουαλική κακοποίηση: «Την εκβίαζε, τον εμπιστευόμασταν» - Ξεσπά η μητέρα της 14χρονης

Newsroom

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης από αστυνομικό εις βάρος 14χρονης κοπέλας την οποία κακοποιούσε εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του ως προπονητής.

«Να τιμωρηθεί, να μην υπάρχουν άλλα κορίτσια όπως το δικό μου παιδί. Εγώ συγχαίρω την κόρη μου που βρήκε τη δύναμη και εμάς ως γονείς και αυτός ο άνθρωπος θέλω να τιμωρηθεί όσο δεν πάει. Όχι μόνο εκείνος οποιοσδήποτε ακουμπάει άλλων παιδιά γιατί είναι άρρωστοι άνθρωποι», ανέφερε η μητέρα της κοπέλας στον Alpha.

«Τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια και λόγω της ιδιότητας του, τη δουλειά του. Τον είχαμε εμπιστευτεί αλλά δεν πρέπει να εμπιστεύεσαι κανέναν τελικά», συνέχισε η μητέρα της άτυχης κοπέλας και εξήγησε πως ο αστυνομικός πήγαινε όλα τα παιδιά σπίτι και την κόρη της την άφηνε τελευταία.

«Υπήρχε ένας φόβος στη μικρή ο οποίος ευτυχώς επειδή είμαι πάρα πολύ κοντά και με τα δύο μου τα παιδιά το κατάλαβα αμέσως και κοίταξα το κινητό της. Δυστυχώς δεν πρόλαβα γιατί ο «κύριος» ήταν πολύ έξυπνος λόγω της ιδιότητας του».

Η μητέρα της ανήλικης πρόσθεσε ακόμη ότι ο 53χρονος «την εκβίαζε. «Δεν μου είπε με ποιο τρόπο. Την εκβίαζε. Βρήκανε πάρα πολλά πράγματα μέσα σε ένα δωμάτιο του σπιτιού του όπως και στο κινητό του με ηλικίες 12 εως 15χρόνων», κατέληξε.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στο σπίτι του αστυνομικού, που είναι και ο ίδιος πατέρας, έχει διεξαχθεί έρευνα ώστε να συγκεντρωθεί κάθε στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει στη διαλεύκανση της υπόθεσης.

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο 53χρονος αστυνομικός που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης, ενώ παράλληλα από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φερόμενος ως δράστης εκμεταλλευόταν την ιδιότητά του ως προπονητής βόλεϊ για να παρενοχλεί και εν συνεχεία να κακοποιεί παιδιά.

Όπως μετέδωσε στο OPEN ο Γιάννης Ρήγος ο άνδρας προσέγγιζε τα θύματά του μέσα από τα social media, και προβάλλοντας την αθλητική του ιδιότητα προέβαινε σε εγκληματικές πράξεις. Μετά από εσωτερική έρευνα της Ασφάλειας, η οποία ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία 14χρονης κοπέλας και των γονιών της σε βάρος του 53χρονου, προκύπτει ότι ο αστυνομικός φέρεται να κακοποίησε σεξουαλικά το ανήλικο κορίτσι και μάλιστα κατ΄ επανάληψη από τον Ιανουάριο του 2022 μέχρι τουλάχιστον και τον Μάιο. Ο άνδρας ήταν προπονητής του κοριτσιού σε τοπική ομάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το OPEN, ο φερόμενος ως δράστης φέρεται να προσπάθησε να παρασύρει την κοπέλα σε πορνογραφικές παραστάσεις μέσω πλατφόρμας στο Διαδίκτυο.

Από την έρευνα προέκυψε ότι η 14χρονη καταγγέλλουσα δεν είναι το μόνο θύμα του αστυνομικού - προπονητή καθώς είχε προβεί σε άσεμνες χειρονομίας στο σώμα ακόμα μίας ανήλικης.

Ακολούθησαν έρευνες στην οικία και σε οχήματά του, όπου βρέθηκε και κατασχέθηκε πλήθος ψηφιακών πειστηρίων (κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, βιντεοκάμερες, tablet, ψηφιακά μέσα αποθήκευσης κ.α.). Η δικογραφία υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή και η υπόθεση παραπέμφθηκε σε κύρια Ανάκριση, ενώ στη συνέχεια εκδόθηκε σχετικό ένταλμα δυνάμει του οποίου συνελήφθη ο αστυνομικός. Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή. Πλέον ο άνδρας κατηγορείται για γενετήσιες πράξεις σε βάρος 14χρονης και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους.

Θεοδωρικάκος: Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛΑΣ για όσους δεν τιμούν τη στολή τους

Στην υπόθεση σύλληψης 53χρονου αστυνομικού για ασέλγεια σε βάρος 14χρονης μαθήτριας αναφέρθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος.

«Δεν υπάρχει θέση στην ΕΛ.ΑΣ για επίορκους, για τους ελάχιστους που δεν τιμούν τη στολή τους», είπε χαρακτηριστικά μέσω ανάρτησης στο Twitter, επισημαίνοντας ότι «η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων των Σωμάτων Ασφαλείας συνέλαβε έναν αστυνομικό για βιασμό ανηλίκου. Συμβάλλει έτσι στη διαφάνεια και την ενίσχυση της αξιοπιστίας της ΕΛ.ΑΣ στην κοινωνία».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

σεξουαλική κακοποίησηαστυνομικόςβιασμόςειδήσεις τώρα