Ελλάδα|02.08.2022 14:41

Καθησυχαστικός ο Θεμιστοκλέους για κορονοϊό: Δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε επισταμένα τον αριθμό των κρουσμάτων

Newsroom

Παρά τα αυξημένα κρούσματα εν μέσω καλοκαιριού και την περαιτέρω αύξηση τους τον Σεπτέμβριο, ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, εμφανίστηκε καθησυχαστικός μιλώντας στην ΕΡΤ λέγοντας ότι αυτή την στιγμή έχουμε μια επιπέδωση των κρουσμάτων τις τελευταίες δέκα ημέρες και εν έχουμε σημαντική πίεση στα νοσοκομεία ενώ τόνισε ότι «τα κρούσματα από Σεπτέμβριο που αναμένεται να αυξηθούν δεν προβληματίζουν τους ειδικούς».

Απαντώντας σε ερώτηση για τον αριθμό των εβδομαδιαίων κρουσμάτων που αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας υποστήριξε ότι «δεν χρειάζεται να παρακολουθούμε τον αριθμό των κρουσμάτων τόσο επισταμένα όσο γινόταν τα προηγούμενα χρόνια». Και αυτό όπως υποστήριξε είναι γιατί έχει μειωθεί η επικινδυνότητα του ιού, ένα μεγάλος μέρος του πληθυσμού είναι εμβολιασμένο και ένα μεγάλο ποσοστό έχει αποκτήσει ανοσία. Σύμφωνα με τον κ. Θεμιστοκλέους, η επιδημιολογική κατάσταση αυτή την στιγμή δεν εμπνέει καμία ανησυχία.

Παραμένει η σύσταση για μάσκα

Μιλώντας για τα μέτρα περιορισμού της πανδημίας ο κ. Θεμιστοκλέους τόνισε ότι η σύσταση για τη μάσκα παραμένει: «Έτσι θα κινηθούμε από εδώ και πέρα. Η χώρα μας είναι από τις πιο συντηρητικές στα θέματα δημόσιας υγείας». 

Να μην αναβάλλουν οι πολίτες τον εμβολιασμό τους

Θέλοντας να περάσει το μήνυμα του εμβολιασμού ο κ. Θεμιστοκλέους είπε ότι «οι ευάλωτοι και τα άτομα άνω των 60 ετών θα πρέπει να κάνουν την τέταρτη δόση και να μην το αναβάλλουν για το Σεπτέμβριο». Επίσης, σε περιπτώσεις συνωστισμού τα ευάλωτα άτομα -και όχι μόνο- θα πρέπει να φοράνε μάσκα.

Εύκολη διαδικασία ο προσωπικός γιατρός

Τέλος, ο γ.γ. Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας αναφέρθηκε και στον «Προσωπικό Γιατρό», καλώντας τον κόσμο να εγγραφεί στη νέα αυτή πρωτοβουλία, λέγοντας ότι «είναι μια εύκολη και απλή διαδικασία». Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Προσωπικός Γιατρός είναι μια επιπλέον παροχή του υπουργείου Υγείας και δεν διαταράσσει τη σχέση ασθενή και ιατρού.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΜάριος Θεμιστοκλέουςεμβόλια