Ελλάδα|02.08.2022 21:24

Γυναικοκτονία στη Ζάκυνθο – Ξεσπά κατά του πατέρα ο γιος του θύματος: «Ερχόταν μεθυσμένος και ξεσπούσε στη μητέρα μου»

Newsroom

Συγκλονισμένη είναι η κοινωνία της Ζακύνθου από τη γυναικοκτονία που σημειώθηκε στο νησί με θύμα μια 40χρονη γυναίκα μητέρα τριών παιδιών.  Τραγική φιγούρα ο μεγαλύτερος γιος της οικογένειάς, ο οποίος προσπαθεί να φανεί δυνατός για τα δύο μικρότερα αδέλφια του.

Τον περίμενα έξω από το δικαστήριο αλλά δεν με άφησαν οι αστυνομικοί να τον πλησιάσω

Ο ίδιος μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων Αnt1 είπε πως περίμενε έξω από τα δικαστήρια τον πατέρα του και επιχείρησε να του μιλήσει. «Περίμενα ώρα να βγει τελικά μετά από 4 ώρες βγήκε. Δεν με αφήσαν οι αστυνομικοί να τον πλησιάσω. Ήμουν θολωμένος δεν ήξερα του να του πω. Προσπαθώ να το ξεχάσω και να φανώ δυνατός» είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια ο 20χρονος περιέγραψε όσα συνέβαιναν στο σπίτι της οικογένειας, σημειώνοντας ότι ο πατέρας του  «Ερχόταν μεθυσμένος, χάλαγε τα λεφτά του εκεί που τα χάλαγε και ξεσπούσε στην μάνα μου. Αντιδρούσα πολύ άσχημα, αλλά προσπαθούσα να είμαι ήρεμος για την μάνα μου. Κάποιες φορές αντιδρούσα λεκτικά, αλλά κάποιες φορές είχε τύχει να παλέψω μαζί του για να τον απωθήσω…Η μικρή μου αδερφή έκλεινε τα αυτιά της».

«Η μάνα μου ήταν φοβισμένη. Έκανε δυο δουλειές για να συντηρεί αυτόν τον άνθρωπο. Υπήρχε πολύ λεκτική επίθεση. Η αδερφή μου με έπαιρνε κρυφά τηλέφωνο και ο αδερφός μου και μου έλεγαν τι συνέβαινε. Της έλεγα να κάνει κάτι. Ήθελε μόνο να είναι ήρεμη και να συντηρεί τα αδέρφια μου» πρόσθεσε.

Ο νεαρός κατηγόρησε την αστυνομία πως άφησε τη μητέρα του μόνη μετά την καταγγελία που είχε υποβάλλει. «Λυπάμαι πολύ τα αδέλφια μου, εγώ μπορώ ανταπεξέλθω. Η αδερφή μου αναζητά την μάνα της ακόμα και τώρα, αλλά και ο αδερφός μου είναι πολύ ευαίσθητος. Τώρα πρέπει να δω τι θα κάνω με τα αδέρφια μου» τόνισε. 

Την Παρασκευή απολογείται 49χρονος

Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ζακύνθου οδηγήθηκε σήμερα ο 49χρονος. Ο εισαγγελέας Ζακύνθου άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση και του έδωσε προθεσμία να απολογηθεί μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

Ο 49χρονος οδηγήθηκε από την πίσω πόρτα του Δικαστικού Μεγάρου Ζακύνθου στο γραφείο του ανακριτή για να απολογηθεί.

Από νωρίς το πρωί έξω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί πολίτες, με ορισμένους να κρατούν πανό για τις «γυναικοκτονίες».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

νεκρήειδήσεις τώραδολοφονίαγυναικοκτονίαΖάκυνθος