Ελλάδα|04.08.2022 08:53

Πάτρα: Απόλυτα προετοιμασμένη ήταν η Πισπιρίγκου για τις νέες ποινικές διώξεις - Τι λέει ο δικηγόρος της

Newsroom

Απόλυτα αναμενόμενες φαίνεται πως ήταν για τη Ρούλα Πισπιρίγκου οι νέες ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος της για τους θανάτους των δύο μικρότερων παιδιών της, δηλαδή της Μαλένας και της Ιριδας. Ο δικηγόρος της την είχε προετοιμάσει για αυτό το ενδεχόμενος και έτσι η κατηγορούμενη παιδοκτόνος δεν αιφνιδιάστηκε

Μιλώντας στην εφημερίδα «Πελοπόνησσος» ο δικηγόρος της κατηγορούμενης, Όθωνας Παπαδόπουλος, δήλωσε ξεκάθαρα πως ήταν κάτι που περίμενα είχε προετοιμάσει την Ρούλα Πισπιρίγκου «γι’ αυτό που ξέραμε ότι θα συμβεί». Ο δικηγόρος μάλιστα τόνισε στην εφημερίδα, ότι «θεωρεί πολύ αδύναμη την δικογραφία για τα δύο κορίτσια».

Στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας όλα δείχνουν ότι η πολιτική αγωγή θα στηρίζεται στην αποκαλυπτική ιατροδικαστική έκθεση των Καρακούκη και Καλόγρηα ενώ η υπεράσπιση της Πισπιρίγκου στις πρώτες των Ιατροδικαστών Τσάκωνα και Τσιόλα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «η Ρούλα Πισπιρίγκου αισθάνεται ότι αδικείται καθώς συνεχίζεται να γίνεται δημόσια διαπόμπευση σε βάρος της». Παράλληλα, έκανε λόγο για «αντικρουόμενα στοιχεία στην δικογραφία, αφού όλοι από το Νοσοκομείο έχουν καταθέσει ενόρκως ότι προθανατίως δεν υπήρχαν σημάδια στα παιδιά».

Όπως είπε ο συνήγορος, «το πόρισμα Καρακούκη – Καλόγρηα ξεκινά από την αφετηρία της εύρεσης σημαδιών στα παιδιά, ωστόσο αυτό διαψεύδεται από τους αυτόπτες μάρτυρες, γιατρούς και τραυματιοφορείς»!

Κόντρα για την δήλωση Μάνου Δασκαλάκη

Στο μεταξύ ο κ. Παπαδόπουλος δεν άφησε ασχολίαστη στην «Π» και την γραπτή δήλωση, που κοινοποίησε μέσω του δικηγόρου του Δ. Καράμπελα, ο Μάνος Δασκαλάκης, με αφορμή πάντα την νέα ποινική δίωξη σε βάρος της πρώην γυναίκας του. Ο Οθων Παπαδόπουλος δήλωσε: «Έχει ήδη καταθέσει, ενόρκως, στο πλαίσιο της δικογραφίας της Τζωρτζίνας, περιγράφοντας την κ. Πισπιρίγκου ως μία ιδιαίτερα στοργική μάνα, ως μία γυναίκα, για την οποία δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να έχει την παραμικρή υποψία ή ένδειξη ότι θα στρεφόταν ποτέ εναντίον των ίδιων της των παιδιών. Είναι μία δήλωση η οποία διακρίνεται από κάποια σκληρότητα…».

Η μήνυση σε βάρος του Ηλιάδη

Εξάλλου, στα Δικαστήρια της Πάτρας βρέθηκαν χθες το πρωί η μητέρα και η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκειμένου να καταθέσουν μήνυση σε βάρος του διευθυντή ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών, Ανδρέα Ηλιάδη, με αφορμή τις δημόσιες δηλώσεις του πως η οικογένεια – παππούδες -δεν επισκεπτόταν τη Τζωρτζίνα, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

«Εμείς – και οι δύο οικογένειες – ήμασταν κάτω στο γρασίδι, αφού ο κ. Ηλιάδης μας έδιωχνε από πάνω και μας έλεγε, ότι εκεί δεν είναι πανηγύρι να κάθεστε όλοι απέξω», είναι ο βασικός ισχυρισμός τους.

Αφορμή υπήρξαν οι δηλώσεις του γνωστού γιατρού, πως η οικογένεια δεν επισκεπτόταν την Τζωρτζίνα, το μεγαλύτερο παιδί της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου, όταν αυτό νοσηλευόταν στην Εντατική.

Νομικά κατά του κ. Ηλιάδη μέσω της μήνυση που συντάχθηκε από τον δικηγόρο της οικογένειας Οθωνα Παπαδόπουλο, κινούνται η μητέρα της 33χρονης, Δήμητρα, η μητέρα της Ελένη, ο πατριός και θείος της. Στη μήνυση αναφέρεται ότι πάντα έδειχναν ενδιαφέρον για το παιδί και ότι ο κ. Ηλιάδης τους έλεγε να μην πηγαίνουν στην ΜΕΘ μιας κι ο χώρος δεν επιτρέπει επισκεπτήρια. Πόσο μάλλον όταν η μανα της Τζωρτζίνας ήταν μέσα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠάτραΡούλα Πισπιρίγκουδικηγόροςειδήσεις τώρα