Ελλάδα|07.08.2022 09:38

Φωτιά τώρα: Μαίνεται το πύρινο μέτωπο στην Κόνιτσα - Καλύτερη εικόνα στο Άγιο Όρος

Newsroom

Φωτιά βρίσκεται σε εξέλιξη και σε δύσβατο σημείο δασικής έκτασης στην περιοχή Αμάραντος στην Κόνιτσα Ιωαννίνων. Την ίδια ώρα, βελτιωμένη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς που καίει από το Σάββατο σε αγροτοδασική έκταση στο Άγιο Όρος, χωρίς να απειλούνται μονές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, οι φλόγες στην Κόνιτσα καίνε σε κορυφογραμμή και το μέτωπο παρουσιάζει ελαφρώς καλύτερη εικόνα.

Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με τρεις ομάδες πεζοπόρου τμήματος και πέντε οχήματα, ενώ από αέρος συνδράμουν τέσσερα ελικόπτερα.

Πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Πολύ υψηλός είναι σήμερα ο κίνδυνος για εκδήλωση πυρκαγιάς σε Αττική, νότια Εύβοια, Χίο και Ψαρά.

Ειδικότερα, πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς για σήμερα, Κυριακή 7/8. Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr), για αύριο προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) για τις εξής περιοχές:

  • Περιφέρεια Αττικής
  • Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Εύβοιας)
  • Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Χίου)

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Άγιο Όροςφωτιά τώραειδήσεις τώραΚόνιτσαφωτιά