Ελλάδα|08.08.2022 08:06

Σύβοτα: Πώς σκοτώθηκε η τουρίστρια που έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο – Σε κατάσταση σοκ ο χειριστής του σκάφους

Newsroom

Τραγική κατάληξη είχε για μία γυναίκα η απόφαση της να κάνει αλεξίπτωτο θαλάσσης στην περιοχή Σύβοτα, καθώς μπουρίνι που ξέσπασε στην περιοχή έσπασε τον ιμάντα που κρατούσε η κοπέλα με αποτέλεσμα εκείνη να πέσει στο νερό και να χάσει τη ζωή της.

Σε κατάσταση σοκ ο χειριστής του σκάφους

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από χθες το μεσημέρι ο χειριστής του σκάφους, από το οποίο είχε δεθεί ο ιμάντας του αλεξίπτωτου που κόπηκε. «Είμαι σε σοκ, όλη μέρα κλαίω. Ξαφνικά βγήκε ένα δυνατό μπουρίνι κι εκείνη την ώρα κόπηκε ο ιμάντας χωρίς να καταλάβω πώς. Βρέθηκα κι εγώ ο ίδιος ναυαγός και ενδεχομένως να είχα πνιγεί αν δεν είχε βρεθεί το σκάφος που μας περισυνέλεξε», είπε ο 34χρονος στον ΣΚΑΪ, που ακόμα δεν μπορεί να συνειδητοποιήσει τι συνέβη.

«Δεν ξέρω πώς έγινε το δυστύχημα, ο μόνος λόγος που μπορώ να το αποδώσω είναι ο ξαφνικός άνεμος», πρόσθεσε.

Πώς σημειώθηκε το ατύχημα

Πρόκειται για γυναίκα, ηλικίας περίπου 60 ετών η οποία έκανε θαλάσσιο αλεξίπτωτο την ώρα που είχε ξεσπάσει η καταιγίδα και οι ισχυροί άνεμοι. Ξαφνικά το σχοινί το οποίο κρατούσε το αλεξίπτωτο δεμένο στη βάρκα κόπηκε και η γυναίκα κατέληξε από ύψος στη θάλασσα.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr τη γυναίκα με καταγωγή από τη Θράκη, που σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες έκανε διακοπές στην περιοχή, περισυνέλλεξε το πλοίο «δελφίνι» που έκανε δρομολόγιο από τους Παξούς εκείνη την ώρα. Ωστόσο,  όταν την ανέβασαν στο σκάφος η κοπέλα δεν είχε τις αισθήσεις της. Στο λιμάνι των Συβότων ανέμενε ασθενοφόρο και εκεί διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Ο χειριστής της βάρκας βρέθηκε ουσιαστικά ναυαγός ανάμεσα στα κύματα. Έγινε αντιληπτός από ιδιωτικό σκάφος οι άνθρωποι του οποίου κατάφεραν να τον βγάλουν από την θάλασσα και να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

θάνατοςειδήσεις τώραδυστύχημααλεξίπτωτοτουρίσταςΣύβοτα Θεσπρωτίας